Hesabım
    6. Malatya Film Festivali'nde 7 Kasım Programı!

    Heyecanla beklenen film festivalinde 2. güne gelindi.

    Beyazperde.com'un basın sponsorları arasında yer aldığı 6. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde dün akşam gerçekleşen açılış töreninde yeşilçamın emektar yıldızı Perihan Savaş ve yeşilçamın yakışıklı jönü Serdar Gökhan'ın yerli Onur Ödülü, Gürcü sinemasının usta yönetmeni Eldar Shengelaia'nın ise Yabancı Onur Ödülü almasıyla birinci gün kapanış yaptı. Festivalin 2. günü olan 7 Kasım'ın programı ise yine dopdolu!

    Saat 11.00'de Malatya Park AVM içerisinde Avşar Sinemalarında gösterimi başlayacak olan filmler Türkçe dilindeki Rimolar ve Zimolar: Kasabada Barıș ve Türkiye prömiyerini yapacak olan Snoopy ve Charlie Brown olurken, seçkinin Malatya merkezde bulunan Yeşil Sinemaları salonlarında seyircileriyle buluşacak olan yapımları ise Türkçe dilindeki Hayat Kitabı ve Mayıs Sıkıntısı olacak. Festivalin Hilton Oteli'nde başlayan film gösterimi ise Artık Hayallerim Var ile start verecek. Mayıs Sıkıntısı haricindeki bütün ilk seans seçkisi ücretsiz izlenebilecek. Festival etkinlikleri kapsamında 11:00 - 12:00 arasında Tavşan Tepe'de Kayısı Ağacı Dikimi gerçekleştirilecek.

    13.30 seansında ise festivalin anlaşmalı sinema salonlarında Türkiye'de merakla beklenen Ben, Earl ve Ölen Kız ve İyi Niyetler ve ardından yönetmen ve oyuncuların katılımıyla söyleși yapılacak olan Kar Korsanları gibi öne çıkan yapımlar seyircilerle buluşacak. 15:00 - 16:00 arasında ise Malatya AVM'nin giriş katında Perihan Savaș’la Minder Sohbetleri etkinliği gerçekleşecek. 

    Festivalin 16:00 seansı seçkisinde ise bitiminde yönetmen ve oyuncuların katılımıyla söyleși yapılacak olan Boğulan Bir Adamın İzlenimleri filminin Türkiye prömiyeri, Emine Emel Balcı'nın ilk filmi olan ödüllü yerli dram yapımı Nefesim Kesilene Kadar, Türkiye prömiyerini yapacak olan Kaili Blues, merakla beklenen Dheepan ve ücretsiz gösterim yapacak olan Bedrana filmi seyircilerle buluşacak. 16:30 - 17:30 arasında ise Malatya AVM'nin giriş katında Serdar Gökhan’la Minder Sohbetleri etkinliği gerçekleşecek. 

    Festivalin 19:00 seçkisinde ise Zeki Demirkubuz'un son filmi BulantıLászló Nemes imzalı Saul’un Oğlu, Lance Armstrong'un doping skandalına odaklanan Son Efsane, ardından yönetmen ve oyuncuların katılımıyla söyleși yapılacak olan ödüllü yerli dram yapımı Sarmașık ve gösterimi ücretsiz gerçekleşecek Daha Güzel Bir Hayat filmi seyircilerle buluşacak. 18:00 - 19:00 arasında ise Malatya AVM'nin giriş katında Ercan Kesal Kitap İmza Günü düzenlenecek.

    Festivalin 21:30 seansı ise 3'ü Türkiye prömiyerini yapacak olan 4 filme yer veriyor. Yerli dram yapımı Saklı ve Türkiye prömiyerini yapacak olan Muhteșem Boccaccio filmleri Avşar Sinemaları'nda seyircilerle bir araya gelirken, Yeşil Sinemaları'nda gösterilecek olan Süperdünya ve Yabani Kız filmleri de festival kapsamında Türkiye prömiyerlerini gerçekleştirecek. Festivalin 2. günündeki son etkinliği de 19:30 - 20:30 arasında yapılacak olan Selda Alkor Kitap İmza Günü olacak.

    Festival programına buradan ulaşabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top