Hesabım
    III. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali Gün Yüzüne Çıkmaya Başlıyor...

    Festivalin kısaları ve belgeselleri belli oldu...

    Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali seçkisi belli oldu. Dünyanın en prestijli kısa film ödüllerinin verildiği platform olma hedefini sürdüren III. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde Türkiye sinemasından özgün yapımlar Ulusal Kısa Kurmaca ve Ulusal Kısa Belgesel ödülü için yarışıyor.

    20-27 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde Kısa filmler, En İyi Ulusal Kısa Kurmaca, En İyi Ulusal Kısa Belgesel, En İyi Uluslararası Kısa Kurmaca Ve En İyi Uluslararası Kısa Belgesel kategorilerinde yarışıyorlar. Ayrıca, İstanbul Medya Akademisi’nin Genç Yetenekler Ödülü de festival kapsamında verilecek. Seçki, Avrupa yakasında Beyoğlu Atlas ( Büyük Salon), Atlas 2, Majestik ve Tarık Zafer Tunaya sinema salonlarında; Anadolu yakasında ise Tepe Nautilus Cinemaximum sinema salonunda sinemaseverlerle buluşacak.

    Festival bünyesinde, usta sinemacıların katılacağı paneller, forumlar, atölye çalışmaları önceki yıllarda olduğu gibi sinema severlerin beğeniyle takip edeceği içeriklerle gerçekleşecek. 3. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal ve Uluslararası yarışma kategorilerinde yarışacak filmler için; En İyi Ulusal Kısa Film Ödülü 15.000 TL, En İyi Ulusal Kısa Belgesel Ödülü 15.000 TL, En İyi Uluslararası Kısa Film Ödülü: 10.000 TL, En İyi Uluslararası Kısa Belgesel Ödülü: 10.000 TL ve İzleyici Ödülü: 5.000 TL ödül ile birlikte toplam 46 film yarışacağı Ahmet Uluçay anısına verilen Ahmet Uluçay Büyük Ödülü, 50.000 TL’lik para ödülüyle destekleniyor. Ayrıca, İstanbul Medya Akademisi’nin Genç Yetenekler Ödülü de festival kapsamında verilecek.

    Festival programına www.BogaziciFilmFestivali.com adresinden ulaşılabiliyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • Uluslararası Boğaziçi Film Festivali Başvuruları Başladı!
    • 3. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali Başvuruları İçin Son Günler!
    • III. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'ne Geri Sayım!
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top