Hesabım
    6. Uluslararası Malatya Film Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu!

    Kristal Kayısı'ların kazananları belli oldu; Kar Korsanları Kristal Kayısı'nın sahibi oldu!

    6. Malatya Uluslararası Film Festivali 12 Kasım Perşembe akşamı DoubleTree By Hilton Malatya Oteli’nde ödül töreniyle kapanış yaptı.

    Açılış gecesinde olduğu gibi kapanışta da kırmızı halı yerine siyah halıdan geçilerek başlayan törenin sunuculuğunu gazeteci Yekta Kopan Üstlendi. Festivalde yarışan filmlerin de ödüllerine kavuştuğu festivalin En İyi Uluslararası Uzun Film Ödülü Free in Deed'e verildi. Ulusal Kısa Film Yarışması'nda Kristal Kayısı En iyi Kısa Film Ödülü'nü ise Guneh ve Salı filmleri paylaştı. Ulusal Uzun Film Yarışması En İyi Film Ödülü ise Kar Korsanları'na gitti.6'sı yerli olmak üzere 16 filmin rekabete katıldığı 6. Malatya Uluslararası Film Festivali NETPAC Ödülü ise Nefesim Kesilene Kadar filmine layık görüldü. 6. Malatya Uluslararası Film Festivali Ulusal Uzun Film Yarışması SİYAD En iyi Film Ödülü Emin Alper imzalı Abluka'nın olurken, Ulusal Uzun Film Yarışması Kemal Sunal Halk Ödülü'nü ve Ulusal Uzun Film Yarışması Jüri Özel Ödülü'nü de Yarım aldı. 

    Ulusal Uzun Film Yarışması Kristal Kayısı En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ise Nefesim Kesilene Kadar filmindeki rolü ile Esme Madra ve Çekmeceler filmindeki rolü ile Ece Dizdar’ın oldu. Ulusal Uzun Film Yarışması En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ise İnanç Konukçu (Kasap Havası)  ve Özgür Emre Yıldırım (Eksik, Sarmaşık) arasında paylaşıldı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top