Hesabım
    Açlık Oyunları Box Office'i Salladı!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    ABD box office'in 20-22 Kasım sonuçları sinemaseverlerin Katniss Everdeen'e hasret kaldığını kanıtlıyor! Listenin geçen hafta liderliğini kazanan son Bond yapımı Spectre bu hafta birinciliğini Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2'ye kaptırdı.

    Listenin bu haftaki galibi fenomen fantastik seriyi sonlandıran yapım Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2 oldu. Katniss'in özgürlük adına verdiği son mücadeleyi anlatan yapım ilk haftasında 101 milyon dolar gişe yaptı. Monica BelluciDaniel Craig ve Lea Seydoux üçlüsünü beyazperdede görme şansına eriştiğimiz yeni Bond yapımı Spectre vizyondaki 3. haftasında liderliğini kaybetti. Haftasonunda 14,6 milyon dolar gişe elde eden yapım 245 milyon dolarlık bütçesinin yarısından fazlasını çıkartmayı başardı. Listenin 3. sırasını ise çocukluğumuzun sevilen efsanesi Snoopy ve Charlie Brown'ın yeni maceralarını anlatan animasyon yapım Peanuts Filmi aldı. Toplam bütçesi olan 99 milyon doları çıkartmayı başaran yapım 3. haftasında 12,8 milyon dolar hasılat elde etti. 

    Bu haftanın yeni yapım sürprizleri listeyi arka arkaya girdi. Listenin 4. sırasını 10,1 milyon dolar ile yılbaşı partisi komedisi The Night Before alırken, yıldızlı Hollywood komedisini ise 6,6 milyon dolar gişe ile kadrosundaki ödüllü yıldızlarla dikkat çeken gerilim filmi Gizemli Gerçek takip etti. Listenin 6. sırasını ise vizyondaki 2. haftasını kutlayan taze yapım Love the Coopers aldı. Jessie Nelson imzalı, bol Hollywood yıldızlı komedi filmi 2. haftasında 3 sıra gerileyerek 3,9 milyon dolar gişe elde etti. Vizyona girdiğinden beri listenin müdavimi olan Ridley Scott imzalı bilim kurgu filmi Marslı bu hafta 3 sıra daha gerileyerek 7. sırada yer aldı. Mars'ta mahsur kalan astronot olarak başrolde Matt Damon'ı izlediğimiz, kadrosunda Jessica ChastainJeff Daniels ve Chiwetel Ejiofor gibi isimleri barındıran uzay yapımı 8. haftasında 3,7 milyon dolarlık gişe elde ederek bütçesini ikiye katlamayı başardı.

    Listenin 8. sırasını ise Pulitzer Ödülü kazanan bir skandal araştırmasından ilham alan Spotlight yapımı aldı. Rachel Mcdams ve Mark Ruffalo'nun başrollerini üstlendiği polisiye yapım 3,6 milyon dolar gişe ile geçtiğimiz haftaya oranla 4 sıra yükselerek listenin 8. sırasına giriş yapmayı başardı.

    Listenin 9. sırasında yer alan film ise yine taze bir yapım olan The 33 oldu. Başrollerinde Antonio BanderasRodrigo Santoro ve Juliette Binoche gibi usta oyuncuların yer aldığı dram yapımı 2. haftasında 2,2 milyon dolar gişe rakamına ulaştı. ABD box office listesinin son filmi ise Steven Spielberg imzalı Casuslar Köprüsü oldu. Amerikalı bir avukatın soğuk savaş sürecinde Sovyetler Birliği'nde tutuklanmış bir pilota yardım edebilmek için CIA tarafından işe alınmasını ve sonrasında yaşanan gerilim dolu süreci perdeye taşıyan Tom Hanks başrollü film 6. haftasında 1,9 milyon dolar gişe hasılatı topladı. 

    ABD gişe verileri için tıklayın! 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top