Hesabım
    Gezici Festival 21. Yolculuğuna Başlıyor!

    Ankara Sinema Derneği’nin T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği Gezici Festival başlıyor.

    Ankara Sinema Derneği’nin T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği Gezici Festival, 21. yolculuğuna başlıyor. 26 Kasım - 2 Aralık’ta Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşecek başkent gösterimlerinin ardından, 4-7 Aralık tarihleri arasında Nilüfer Belediyesi’nin katkılarıyla Bursa’da Sanat Mahal’e konuk olacak ve yolculuğunu 9 - 10 Aralık’ta Kastamonu Üniversitesi Medya ve İletişim Topluluğu’nun katkılarıyla Kastamonu’da, Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonu’nda tamamlayacak.

    Gezici Festival’in bu yılki teması Güvencesiz Hayatlar. Cannes’da Vincent Lindon’a En İyi Erkek Oyuncu ödülü kazandıran, Stéphane Brizé imzalı İnsanın Değeri ve ilk gösterimi Berlin Film Festivali’nde yapılan, Emine Emel Balcı’nın beğeni toplayan Nefesim Kesilene Kadar’ı, bu bölümde izlenebilecek filmler arasında olacak. Türkiye’deki ilk gösterimleri festivalde gerçekleşecek ve Güvencesiz Hayatlar bölümünde seyircisiyle buluşacak iki güçlü belgeselden ilki, çağımızın en önemli düşünürlerinden Noam Chomsky’yi kendine rehber edinen Amerikan Rüyasına Ağıt, bir diğeri ise Michael Winterbottom’ın yönettiği ve ünlü yönetmene provokatif oyuncu Russell Brand’in eşlik ettiği Kralın Yeni Giysileri.

    Gezici Festival’in klasikleşen Dünya Sineması bölümünde; Raul Garcia’nın canlandırma filmi Olağanüstü Öyküler, Bosnalı kadın yönetmen Ines Tanovic’in, Bosna Hersek Oscar adayı filmi Gündelik Yaşantımız, Ivan Ostrochovsky’nin yönettiği, Slovakya’nın Oscar adayı Koza, Anne Muylaert’in Brezilya’nın Oscar adayı filmi Annemle Geçen Yaz, Santiago Mitre imzalı Paulina, Avishai Sivan’ın filmi Tikkun, Paolo Sorrentino imzalı Gençlik ve Altın Palmiyeli Taylandlı yönetmen Apichatpong Weerasethakul’un Saltanatın Mezarlığıfilmi yer alıyor.

    Kısa İyidir ve Çocuk Filmleri bölümleri, her yıl olduğu gibi bu festivalde de yerini alıyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden festivale başvuran filmler arasından seçilen kısa filmler, izleyicileri farklı ülkelerin yenilikçi sinemasıyla tanıştırıyor. Yıllardır minik seyircileri için film gösterimleri düzenleyen Gezici Festival, bu yılki çocuk filmlerini Norveç’ten seçti. Kısa İyidir ve Çocuk Filmleri gösterimleri her yıl olduğu gibi ücretsiz gerçekleşecek.

    Bu yıl Gezici Festival ve MUBI Türkiye işbirliğiyle sürpriz hediyeler festival izleyicisini bekliyor. GeziciFestival, 21. kez yollara düşerken sinemaseverlere harika bir festival programıyla birlikte 30 günlük ücretsiz‪ MUBI deneme üyeliği hediye ediyor.

    Yine birbirinden başarılı daha birçok filmi izleme fırsatı bulacağımız Gezici Festivali'n biletlerini Biletix web sitesi, çağrı merkezi ve mobil uygulama yoluyla; Bilkent, Çayyolu, Kızılay ve Tunalı Dost Kitabevlerinden ve 26 Kasım – 2 Aralık tarihleri arasında Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde hizmet verecek Biletix gişelerinden temin edebilirsiniz. Bursa biletleri Sanat Mahal gişelerinden satılacaktır. Kastamonu Üniversitesi’nde yapılacak gösterimler ücretsiz olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top