Hesabım
    1. Çanakkale Kısa Film Festivali Başlıyor!

    1. Çanakkale Kısa Film Festivali heyecanı bu yıl ilk kez başlıyor.

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan ‘1. Çanakkale Kısa Film Festivali heyecanı başlıyor. Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla ana teması ‘’Çanakkale Ruhu’’ olarak belirlenen festivalde, milli birlik - beraberlik, barış ve dostluk, vatan sevgisi gibi milli ve manevi değerleri konu alan pek çok kısa film arasından ön değerlendirmeyi geçen filmler  belli oldu.

    26-27 Kasım tarihlerinde düzenlenecek festivalde birinciye 10.000 TL, ikinciye 5.000 TL, üçüncüye ise 3.000 TL para ödülü verilecek. Danışmanlığını sinema yazarı Fırat Sayıcı'nın, yönetmenliğini Öğretim Görevlisi Meral Açıkgöz'ün üstlendiği festivalin jüri üyeleri ise Prof. Dr. Aytekin Can, Doç. Dr. Meral Özçınar Eşli, Ertuğrul Karslıoğlu, Biray Dalkıran, Serdar Akbıyık, Saki Çimen ve Mevlüt Koçak. Festivali'in onur konuğu ise Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Filiz Akın. Ünlü oyuncu festivalde protokol, öğrenciler, jüri üyeleri ve basının katılacağı törende onur ödülü alacak.

    26 Kasım 10:00'da başlayacak festival etkinlikleri halka açık olmakla birlikte, özellikle bu alanda eğitim alan öğrencilerin de faydalanabileceği kısa film gösterimleri, dereceye giren film yönetmenleriyle söyleşiler, alanında uzman akademisyen ve sanatçılarla kısa film, belgesel ve Türk Sineması üzerine çeşitli workshop uygulamaları da festival etkinlikleri kapsamında iki gün boyunca izleyicilerle buluşacak. Festivalin kapanış ve ödül töreni ise 27 Kasım 2015 saat: 18:00'de Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

    Festivalin program takvimi için: http://canakkalekisafilmfestivali.com/festival-hakkinda/program-takvimi

    Festival ile ilgili detaylı bilgi için: canakkalekisafilmfestivali.com

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top