Hesabım
    Açlık Oyunları'nın Son Filmine 4DX Teknolojisi ile Doping!

    Cinemaximum 5 duyuya hitap eden gerçeklik devrimini Türkiye’de ilk kez İstanbul'da Cinemaximum Marmara Forum'da sinemaseverlerin deneyimine sunuyor!

    Sektörünn öncü firması Mars Cinema Group; sinemaseverleri yepyeni bir teknoloji ile buluşturuyor. Mars Cinema Group ve CJ 4DPLEX işbirliği ile Türkiye’ye gelecek olan 4DX teknolojisi filmlerde hareket, titreşim, su, rüzgar, ışıklandırma, koku ve daha fazlasını sinemaseverlere hissettirmeyi hedefliyor. Adeta filmin içindeymiş hissi ile eşsiz bir deneyim yaşatan bu teknoloji bu ay Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2 ile birlikte deneyimlenecek. 

    Mars Cinema Group ve CJ 4DPLEX, 4DX teknolojisini Türkiye’ye ilk kez getirmek üzere işbirliği gerçekleştirdi. CJ 4DPLEX tarafından geliştirilen 4DX teknolojisi, uzun metrajlı filmlere yönelik dünyanın ilk 4D teknolojisi tabanlı sineması olarak dikkat çekmesiyle birlikte; hareket, titreşim, su, rüzgar, aydınlatma, koku ve diğer unsurları kullanarak sinema izleyicisini gerçek anlamda filme dahil eden bir deneyim sunuyor. 4DX'in Türkiye'de seyirci ile buluşacağı ilk sinema ise; İstanbul'da yer alan ve Mars Cinema Group’un en fazla salonuna ve koltuk sayısına sahip sineması Cinemaximum Marmara Forum. Bu doğrultuda 4DX teknolojisinin, Cinemaximum Marmara Forum’da bu yıl Eylül ayında sinemaseverlerle buluşması planlanıyor.

    Mars Cinema Group işbirliği ile 4DX teknolojisini Türkiye’yedeki sinema severlerle buluşturan 4DPLEX CEO’su Byung-Hwan Choi “4DX çığır açan film teknolojisi ile İngiltere’den İsviçre’ye, Macaristan’dan, Polonya’ya, Romanya’dan ve Çek Cumhuriyeti’ne kadar Avrupa’daki yüksek başarı performansı ile kendini kanıtlamış bir teknolojidir. Dolayısıyla izleyicilerin beş duyusunu aynı anda hitap eden 4DX teknolojisinin aynı şekilde Türkiye’de de başarılı olacağına eminiz. Mars Cinema Group ile çalıştığımız ve işlerimizi dünya çapında genişlettiğimiz için gurur duyuyoruz.’’ dedi.

    4DX teknolojisi ile ilgili Mars Cinema Group CEO’su Kurt Rieder ise “İstanbul Marmara Forum’da Türkiye’nin ilk 4DX sinemasını sunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Hareketli sinema deneyimi alanında lider olan 4DX'in önde gelen tüm film stüdyolarının desteğini arkasına alması sayesinde müşterilerimiz için en iyi içerikleri sunabileceğiz. Cinemaximum Marmara Forum, Türkiye'nin en iyi alışveriş merkezlerinin birinde yer alıyor ve Mars Cinema Group’un en büyük sinema kompleksi olma özelliği taşıyor. Dolayısıyla 4DX’in lansmanı için de Cinemaximum Marmara Forum’un oldukça uygun bir lokasyon olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

    CJ 4DPLEX tarafından sunulan 4DX hakkında

    CJ 4DPLEX, uzun metrajlı filmlere yönelik ilk 4D teknolojisi tabanlı sinema olanağı sunan 4DX faaliyetlerini yönetiyor. Merkezi Seul'da yer alan ve Los Angeles ve Pekin'de uluslararası ofislere sahip şirket, gösterim ortaklarına yönelik olarak 4DX oditoryumları aracılığıyla seyirciyi dahil eden sinema deneyimi sunarken aynı zamanda temel Hollywood filmleri ve yerel filmler için 4DX kodları sağlıyor. Her bir oditoryumda 20 farklı efekt ile senkronize çalışan ve filme dahil olma hissini arttırmak üzere uzman editörler tarafından optimize edilmiş harekete duyarlı koltuk düzeni yer alıyor. 4DX ziyaretiyle seyirci, yalnızca ses ve video ile sınırlı kalmayan ve kişiyi bütünüyle çevreleyen sanal bir yolculuğa çıkıyor. 4DX beş duyuya hitap eden ve seyirciyi dahil eden bir sinema deneyimi sunarak herkesin filme odaklanmasını ve ekrandaki görüntüleri zenginleştiren hareket, titreşim, su, rüzgar, aydınlatma, kokular ve diğer özel efektleri deneyimlemesine olanak sağlıyor. 2010 yılından bu yana 200’den fazla Hollywood filmi 4DX olarak yayınlandı. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top