Hesabım
    Uluslararası Antalya Film Festivali'nin Kapanış Onur Konuğu Vanessa Redgrave Olacak!

    Antalya bu sene çok hareketli geçecek!

    Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Festival Başkanı Menderes Türel‘in ev sahipliğinde düzenlenen 52. Uluslararası Antalya Film Festivali, sinema tarihinin gelmiş geçmiş en önemli kadın oyuncuların olan İngiliz tiyatro, televizyon ve sinema oyuncusu  Vanessa Redgrave'i ağırlayacak. Redgrave'e festivalin kapanış gecesinde Yaşam Boyu Başarı Ödülü takdim edilecek.

    1937 doğumlu olan Redgrave sanat yaşamına 1950'lilerin sonunda, henüz 19 yaşındayken başlamıştı. İrili ufaklı gelen çeşitli rollerden sonra ilk akılda kalan rolü 1966'da Her Devrin Adamı filmindeki Anne de Boleyn rolüyle geldi.  Michelangelo Antonioni'nin Cinayeti Gördüm adlı efsane filminde David Hemmings ile başrolü paylaşan Redgrave 1967, 1969 ve 1972 yılarında 3 kere Oscar'a aday gösterildi; altın heykelciği kucakladığı film ise 1977 yılındaki Julia filmi oldu. Sinemadaki başarısını televizyona da eş zamanlı olarak taşıyan Redgrave pek çok farklı rolle Altın Küre'ye ve Emmy ödüllerine de aday gösterilmişti.

    Oyunculuk kariyerini halen sürdüren Redgrave'i en son ülkemizde de vizyona giren Foxcatcher Takımı filminde izlemiştik...   

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top