Hesabım
    Jeremy Irons İmzalı Masterclass!

    52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde oyunculuk şovu gibi masterclass!

    52. Uluslararası Antalya Film Festivali sinemanın önemli isimlerini bir araya getirmeye devam ediyor. Oscar ödüllü oyuncu Jeremy Irons, festival kapsamında katıldığı masterclass ile oyunculuğunu bir kez daha konuşturdu.

    Dün öğlen saatlerinde Oscarlı oyuncu Jeremy Irons, AKM Perge Salonu’nda bir masterclass gerçekleştirdi. Irons hem kendi hayatına hem de oyunculuk geçmişine dair hikayesini paylaştı. "Geleneksel eğitimde önüme çıkan meslek seçeneklerinden hiçbiri bana uygun değildi" diyen Irons, o zamanlar aklındaki meslek alternatiflerininse ‘lunaparkta çalışmak, sirkte çalışmak ya da tiyatro yapmak’ olduğunu söyledi. "Sirk ve lunapark için fazla orta sınıf kaldığımı fark ettim" diye konuşan usta oyuncunun tiyatroya girişine ise bir gazete ilanı vesile olmuş! Tiyatro için ‘eleman’ arandığını yazan ilana başvurup işe girdiğinde henüz oyunculuk yapmasa da tiyatroyu, insanları ve atmosferi sevdiğini fark edip bu işin eğitimini de almaya karar vermiş. Böylece 2 yıl kursa gidip bir başka tiyatroda 30 kişi arasından seçilip işe başlamış. Ancak burası da bir ‘repertuvar tiyatrosu’ olduğu için kendisine uygun bulmamış.

    Irons, "Onlar çok geziyordu. 6-8 ay turnede olurlardı. Bense bir evim ve ailem olsun istiyordum. Bunun için de başka bir yol bulmalıyım deyip Londra’ya gittim. Küçük bir daire tuttum. İstisnasız bütün seçmelere gittim! Tek şartım; Londra dışında olmamasıydı. Ve sonunda bir müzikalde rol aldım. Bir gün ben sahnenin kenarında oturmuşken sahnede bir kadın oyuncu da şarkı söylüyordu. O an, bu işin bana uygun olduğunu, benim de bu mesleğe bir şeyler katabileceğimi düşündüm. Ama büyük, derin bir oyunculuk arzum yoktu" dedi.

    Irons, oyunculukta kendisi için asıl kritik noktayı açıklayarak, "Oyunculukta insanlara dokunabilmek, iletişim kurabilmek gerçek anlamıyla mümkün. Gençken bir sosyal yardım görevlisi olarak çalışıyordum. Fakir bölgelere gidiyorduk ve bize, insanlarla aramızda belli bir mesafeyi korumamız öğütleniyordu. Oysa ben sürekli kendimden veriyor ve karşılığını alamıyordum çünkü insanlarla tam olarak iletişim kurmama izin yoktu. Tiyatro benim bunu yapmamı sağladı; oyunculuğumu verdiğimde seyirciden geri dönüş alabilmemi. Hepimizin içinde sevilme arzusu var. Bence bu anlamda en gerçek iletişimi sanat kurabilir; ister bir romanla, ister bir resimle, ister sinema ya da tiyatroyla. İnsanlara ‘dokunmak’ mümkündür” diye konuştu.

    Sinemanın 120. yaşını, doğumundan bugüne sinemanın tüm renklerini kuşatan bir programla selamlayan Uluslararası Antalya Film Festivali 6 Aralık akşamı Cam Piramit’te yapılacak kapanış töreniyle sona erecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • Antalya'nın Yarışma Filmleri Belli Oldu!
    • 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nden Afiş Geldi!
    • 52. Uluslararası Antalya Film Festivali Uluslararası Yarışma Jürisi Buluşması!
    • 52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin Ulusal Yarışma Jürisi Açıklandı!
    • Kathleen Turner Antalya’da!
    • Jeremy Irons 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde!
    • Uluslararası Antalya Film Festivali'nin Kapanış Onur Konuğu Vanessa Redgrave Olacak!
    • Uluslararası Antalya Film Festivali'nden Özel Kortej!
    • 52. Uluslararası Antalya Film Festivali Başladı!
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top