Hesabım
    New York Film Eleştirmenleri Birliği Ödülleri Sahiplerini Buldu!

    En İyi Film Ödülü yıldızlı kadrosuyla Carol'ın oldu!

    1936'dan beri her yıl sahiplerine verilen New York Film Eleştirmenleri Birliği Ödülleri bu sene de birbirinden başarılı yapımların haklarını teslim ediyor! New York merkezli gazete, dergi ve web sitelerinden 31 eleştirmenin değerlendirmesiyle seçilen filmler açıklandı!

    En İyi Kadın Oyuncu ödülü Brooklyn filmindeki performansıyla Saoirse Ronan'a verildi. Son 10 yılda bu daldaki Oscar tahminlerini 10'da 8 tutturma oranına sahip olan New York Film Eleştirmenleri Birliği Ödülleri Saoirse Ronan'ın Oscar adaylığı kazanacağı düşüncesini pekiştirdi. En İyi Erkek Oyuncu ödülü ise Spotlight'ta Pulitzer ödüllü bir gazeteciyi canlandıran emektar oyuncu Michael Keaton'a verildi. En İyi Yönetmen ödülünü Carol filmi ile Todd Haynes kazanırken, En İyi Film ödülünün sahibi ise yine toplamda 4 dalda ödül kazanan Carol oldu.

    Clouds of Sils Maria filmindeki performansıyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü alan Kristen Stewart, Fransa'nın en sinema ödülü olan Cesar Ödülleri'nde de aynı dalda kazanarak ödülü alan ilk Amerikalı olmuştu. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü ise Casuslar Köprüsü filmindeki performansıyla Mark Rylance'in oldu. Oscar aday adayı Carol'ın görüntü yönetmeni Edward Lachman En İyi Görüntü Yönetimi dalında, senaristi Phyllis Nagy de En İyi Senaryo dalında ödül alırken, Pixar yapımı Ters Yüz de En İyi Animasyon ödülünün sahibi oldu. László Nemes imzalı Son of Saul En İyi İlk Film ödülüne layık görülürken, Abderrahmane Sissako'nun Timbuktu filmi Yabancı Dilde En İyi Film ödülüne sahip oldu. En İyi Belgesel ödülü ise In Jackson Heights'a verildi. Besteci Ennio MorriconeThe Hateful Eight filmindeki müzikleri için özel ödüle layık görülürken, ölümünden sonra verilen ödülle William Becker ve Janus Films de anılmış oldu. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top