Hesabım
    Gollum Davasına Peter Jackson da Katıldı!

    Türkiye'nin gündemine oturan hakaret davası Yüzüklerin Efendisi'nin yönetmenine kadar uzandı.

    Aydın’da görevli aile hekimi Dr. Bilgin Çiftçi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yüzüklerin Efendisi serisinin unutulmaz karakterlerinden Gollum’u karşılaştırdığı bir Facebook paylaşımı ile başlayan dava serüveni serinin efsanevi yönetmeni Peter Jackson'a dek ulaştı.

    Doktorun Cumhurbaşkanı’na hakaret suçu ile yargılanmasının ve 2 yıl hapis cezası ile karşı karşıya kalmasının ardından açıklama yapan yönetmen The Wrap'ta yer alan açıklamasına göre "Eğer bu resimler Türkiye'deki davanın temeliyse, kategorik olarak şöyle ifade edebiliriz: Bu resimler Gollum olarak bilinen karakteri temsil etmiyor. Hepsi Smeagol olarak bilinen karaktere ait" dedi. Gollum içeren sahnelerin pek çoğunu yazan filmin senaristi Fran Walsh ise, "Smeagol neşeli ve tatlı bir karakter. Yalan söylemez, aldatmaz ve başkalarını manipüle etmeye çalışmaz. Kötü niyetli, kötü kalpli ya da işbirlikçi bir karakter değil. Bu kişilik özellikleri Smeagol ile asla karıştırılmaması gereken Gollum karakterine ait. Smeagol asla kendinden zayıf olanları ezmeye çalışmaz. Bir zorba değil, tam aksi sevgi doludur. Dünya çapında seyircilerin onu sevmesinin sebebi bu" diye konuştu.

    Fantastik edebiyat türünün efsanevi yazarlarından J.R.R. Tolkien'in sinemaya uyarlanan serisi Yüzüklerin Efendisi'ndeki ''Smeagol'' karakteri, kuzeni Deagol ile balık tutarken Sauron'un yüzüğünü buluyor ve onun lanetli etkisiyle yüzüğe saplantılı hale geliyor. Yüzüğün yarattığı delilikle kuzeni Deagol'u öldüren Smeagol, yaşam süresinin uzamasının yanı sıra filmde boy gösteren perişan haldeki Gollum karakterine dönüşüyordu. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top