Hesabım
    King Kong Gelirken.

    Beyazperdede ilk gün

    Peter Jackson'ın rüyası gerçekleşti, King Kong vizyonda. Peki ya Universal'ınkiler? 207 milyon dolarlık bütçesiyle sinema tarihinin en pahalı Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği'ni kıyaslamaktı tabi ki. Yüzük Kardeşliği de Kong'un girdiği hafta, yani Christmas'tan bir hafta önce vizyona girmiş 11.5 milyon dolar gişe geliri elde etmişti.

    Ancak Universal bu eleştirilere pek kulak asmışa benzemiyor. Stüdyo yaptığı açıklamada durumun yansıtıldığı kadar kötü olmadığını dile getirdi. King Kong ilk haftasonunu, yani beş günü, 50 milyon dolarla bile kapatamaz denilmesine karşın verilen örnek Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti. Çarşamba günü vizyona sokulan korsanlar ilk günde 13.5 milyon dolar kazanmış ve beş günü 70.6 milyon dolarla geçmişlerdi.

    Universal'ın box officeler değerlendirilirken bir isteği daha varmış, filmin uzunluğunu göz önüne almak. Üç saati aşan bir yapım olduğu için Kong'un günlük seans sayıları da doğan olarak diğer filmlerden az, bu da hasılata yansıyor.

    Hollywood'ta dolar savaşları sürerken King Kong bugün Türkiye'de de vizyonda. Beklentilerin karşılanıp karşılanamayacağını ise Pazartesi sabahı öğreneceğiz.

    Sanem Türk

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top