Hesabım
    Kong Gürledi!

    Narnia yol verdi, kral zirveye yerleşti

    Peter Jackson'ın King Kong'u Universal'ın uğraşlarının ardından Amerika ile aynı anda 55 ülkede vizyona girdi ve Box Office Mojo'nun bildirdiğine göre tam tamına 146.3 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

    Amerika'da vizyona girdiği Çarşamba gününden Pazar'a kadar 66 milyon dolar gelir elde eden filme yurtdışından da 80.1 milyon dolar geldi. Bu rakamlar Kong'un ağabeyleri hobitlerden fazla aşağı kalmadığını gösterdi. Dört yıl önce King Kong'la aynı zaman aralığında vizyona giren Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği'nin hasılatı sadece 10 milyon dolar daha fazlaydı.

    Dev gorili, geçtiğimiz haftayı liste başı olarak geçiren Narnia Günlükleri: Aslan, Dolap ve Cadı izledi. Andrew Adamson'ın fantastik uyarlaması %52 seyirci kaybına rağmen 31 milyon dolar kazandı ve ikinci haftasında toplam hasılatı 112.5 milyon dolara ulaştı.

    Listelerde üçüncü sıra Sarah Jessica Parker-Diane Keaton ikilisinin The Family Stone'u oldu. 12.7 milyon dolarla açılan filmi beşinci haftasında 5.9 milyon dolarla Harry Potter ve Ateş Kadehi, 5.4 milyon dolarla Syriana takip etti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top