Hesabım
    Nikola Tesla, Beyazperdeye Taşınıyor!

    Değeri çok geç anlaşılan ünlü fizikçinin hayatı filme konu olacak!

    Dünyadaki bilim ve teknoloji yapısını kökünden değiştiren Sırp kökenli mucit, fizikçi ve elektrofizik uzmanı Nikola Tesla'nın hayatı film olacak!

    Deney filmi ile Amerika'da seyircilerle buluşan yönetmen Michael Almereyda imzasını taşıyacak olan Tesla filminin yapımcılığını ise Uri Singer üstlenecek.  Filmin senaryosu Tesla'nın Amerika'da elektrik iletiminde alternatif akım kullanılmasına öncülük eden George Westinghouse ve I. Dünya Savaşı öncesinin en büyük girişimcilerinden J.P. Morgan döneminde yaptığı çalışmalara ve yaşadığı zorluklara odaklanacak.  İlk kez senaryo yazacak olan Almereyda'nın performansı merak uyandırıyor. Prestij filmi başta olmak üzere pek çok yapımda adından söz edilen ve yer verilen pek çok bilim adamının da ilham kaynağı olan ünlü mucit Tesla'nın hayatını anlatacak olan yapımın oyuncu seçimleri ve ön prodüksiyonu Nisan ayında başlayacak.

    1856 doğumlu bilim adamı Amerika'ya ilk geldiği dönem çalışmlarına Thomas Edison'ın yanında başlamış, sonrasında yanından ayrılarak kendi bilim anlayışından ilerlemişti; günümüzde kullanılan ve kullanılmayan pek çok deneye ve buluşa da imza atmıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top