Hesabım
    Alaycı Kuş Box Office Zirvesini Bırakmıyor!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    ABD box office'te 50. haftaya gelindi! 11-13 Aralık sonuçları sinemaseverlerin fantastik aksiyon filmlerine doyamadığını gösteriyor. Asi Katniss Everdeen'in 3 haftadır süren box office liderliği bu hafta da devam ediyor! Büyük beklenti yaratarak vizyona giriş yapan Denizin Ortasında filmi ise Katniss'in hemen ardındaki yerini aldı!

    Listenin bu haftaki galibi geçtiğimiz 3 haftada da olduğu gibi fenomen fantastik seriyi sonlandıran yapım Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2 oldu. Katniss'in özgürlük adına verdiği son mücadeleyi anlatan yapım 4. haftasında 11,3 milyon dolar gişe yaptı. Toplam bütçesi 160 milyon dolar olan fantastik distopyanın şu ana kadarki gişe hasılatı ise 244,4 milyon dolara ulaştı. Listenin 2. yapımı ise vizyondaki ilk haftasını kutlayan taze yapım Denizin Ortasında oldu. Moby Dick efsanesinin ilham kaynağı olan gerçek bir deniz kazasını anlatan yapım ilk haftasında 11 milyon dolar gişe yaptı. Listenin 3. yapımı ise eğlenceli animasyon İyi Bir Dinozor oldu. Vizyondaki 3. haftasında da geçen haftaki yerini koruyan Pixar yapımı film haftasonunda 10,4 milyon dolar gişe elde etti.

    Başrollerini Michael B. Jordan ve Sylvester Stallone'un paylaştığı spor-dram yapımı Creed: Efsanenin Doğuşu 3. haftasında 10,1 milyon dolar gişeye ulaştı. Efsanevi Rocky serisinin devamı niteliğindeki film bu haftasonu 78 sinema salonunda daha gösterilmeye başlandı. Listenin 5. sırasını ise Krampus aldı. Korku komedi yapımı 2. haftasında 8 milyon dolar hasılat elde ederek 15 milyon dolarlık bütçesini ikiye katlamayı başardı. Monica BelluciDaniel Craig ve Lea Seydoux üçlüsünü beyazperdede görme şansına eriştiğimiz yeni Bond yapımı Spectre vizyondaki 6. haftasında 1 sıra daha gerileyerek 6. sırayı elde etti. Haftasonunda 4 milyon dolar gişe elde eden yapımın 245 milyon dolarlık bütçesini çıkarabilmek için 55 milyon dolara daha ihtiyacı var. Listenin 7. sırasındaki yapım ise hasret kaldığımız yılbaşı coşkusunu yansıtan The Night Before oldu. 4. haftasında 3,9 milyon dolar elde eden bol Hollywood yıldızlı yılbaşı partisi komedisi 25 milyon dolarlık bütçesini 38 milyon dolarlık gişesi ile geçmiş oldu.

    8. sırayı ise çocukluğumuzun sevilen efsanesi Snoopy ve Charlie Brown'ın yeni maceralarını anlatan animasyon yapım Peanuts Filmi aldı. Toplam bütçesi olan 99 milyon doları geçtiğimiz geçtiğimiz haftalarda çıkartmayı başaran yapım 6. haftasında 2,6 milyon dolar hasılat elde etti. Listenin 9. sırasını ise Pulitzer Ödülü kazanan bir skandal araştırmasından ilham alan Spotlight yapımı aldı. Rachel Mcdams ve Mark Ruffalo'nun başrollerini üstlendiği polisiye yapım 2 milyon dolar gişe ile geçtiğimiz haftaya göre 1 sıra geriledi. Listenin son sırasındak yapım ise Oscar aday adayları arasında yer alan Brooklyn oldu. Romantik dram yapımı vizyondaki 6. haftasında 1,9 milyon dolar elde etti. 

    ABD gişe verileri için tıklayın! 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top