Hesabım
    Köprüde Buluşmalar Atölye Başvuruları Devam Ediyor!

    İstanbul Film Festivali kapsamındaki Köprüde Buluşmalar katılımcılarını sanatla buluşturuyor!

    İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 35. İstanbul Film Festivali kapsamındaki Köprüde Buluşmalar devam ediyor!

    Sinema dersleri ve atölyeleri bu sene 8-14 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılacak. Uzun metraj kurmaca veya belgesel projeleriyle yapımı devam eden filmlerin ilk uluslararası sunumlarının yapılacağı Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme ve Yapım Aşaması Atölyeleri’nin başvuru süreci devam ederken, Köprüde Buluşan Filmler Dokuz Eylül Üniversitesi’nde izleyicilere sunulacak. Tür sineması örneklerinden çocuk filmlerine, belgeselden komediye kadar farklı konu ve türlerde projelere açık olan ve bu sene ilk defa disiplinlerarası ile hibrid projelere de çağrıda bulunan Film Geliştirme Atölyesi’ne başvuru için son gün 4 Ocak 2016 iken, 12-13 Nisan 2016 tarihleri arasında post-prodüksiyon aşamasındaki uzun metraj kurmaca filmlerin ve belgesellerin uluslararası sunumlarının yapılacağı Yapım Aşaması Atölyesi başvuruları 3 Mart Perşembe gününe kadar devam ediyor.

    Film Geliştirme Atölyesi sonunda Köprüde Buluşmalar 10.000 Dolarlık destek ödülü, Melodika Ses Post Prodüksiyon Ödülü ve Akdeniz Film Enstitüsü (MFI) Senaryo Atölyesi Ödülü, uluslararası jürinin değerlendirmesinin ardından sahiplerini bulacak. Yapım Aşaması Atölyesi sonunda ise uluslararası jürinin belirleyeceği filmlere, bu yıl üçüncü kez verilecek 30.000 TL değerinde Anadolu Efes Ödülü, renk düzenleme ve online kurgu işlemlerini kapsayan ve bu yıl ilk defa verilecek olan Color-ist Ödülü ve filmlerin Başka Sinema salonlarında sanal baskı bedelinden (VPF) muaf olarak gösterilmesini sağlayan Başka Sinema Ödülü takdim edilecek.

    Atölye başvuruları ile ilgili yönetmelik ve başvuru adımları film.iksv.org/tr/koprudebulusmalar adresinden temin edilebilir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top