Hesabım
    Harry Potter ve Lanetli Çocuk Ekibi İle Tanışın!

    Siyahi Hermione dahil!

    Yaklaşık üç sene önce J.K. Rowling tarafından hayata geçirilen Pottermore, tüm kitapları baştan tecrübe etmek isteyenlere ve macerayı uzatmak isteyen fanlarına tarayıcı oyunları gibi farklı alanlarda fırsat sunuyordu. Bir süre sonra Harry Potter evrenine dair yeni bilgilerin yer aldığı bir wiki haline geldi. Pottermore’da J.K. Rowling’in kitaplar bittikten sonra Harry, Ron ve Hermione'e ne olduğu hakkında hayranlarına bilgi vermeye devam ediyordu.

    Yaz aylarının başında duyurulan ve Harry Potter serisinin devamı niteliğinde olacak Harry Potter'ın iki perdelik oyunun başrol oyuncuları belli oldu. Tiyatro oyununda Harry, Hermione ve Ron'u canlandıracak oyuncular açıklandı. Hermione Granger'ın yetişkin hali için siyahi bir oyuncunun seçilmesi tepkilere neden oldu. Ancak J.K. Rowling Twitter hesabından yayınladığı mesajında "kahverengi gözler, kıvırcık saçlar ve parlak zeka. Kitaplarda beyaz ırktan söz edilmiyor" diyerek, oyuncu seçimine destek verdi.

    West End’in heyecanla beklenen oyunu Harry Potter ve Lanetli Çocuk’un başrollerini oynayacak ekipte Jamie Parker, Paul Thornley, Noma Dumezweni yer alıyor. Harry 36 yaşındaki Jamie Parker, Ron 40 yaşındaki Paul Thornley ve Hermione 45 yaşındaki Noma Dumezweni tarafından canlandırılacak.

    Dumezweni 2005'te "A Raisin in the Sun" adlı oyundaki rolüyle İngiltere'de tiyatronun en önemli ödüllerinden sayılan Olivier ödüllerinde En İyi Yardımcı Oyuncu Ödülü'ne layık görülmüştü. Oyunda Harry Potter’ı canlandıracak Parker ise Valkyrie’de rol almış ve bugüne dek pek çok Shakespeare’s Globe oyununun ekibine dahil olmuştu. Ron Weasley’e hayat verecek olan Paul Thornley ise 2012 yılının en vurucu filmlerinden biri olan Les Miserables’de rol almıştı. Thornley pek çok İngiliz televizyon yapımında da rol aldı.

    Harry Potter ve Lanetli Çocuk'un ön gösterimi 7 Haziran'da Londra'da yapılacak.

    30 Temmuz'da tüm seyircilere kapılarını açacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • Harry Potter'ın Ruhu Yaşamaya Devam Edecek!
    • J.K. Rowling'in Son Romanı HBO’ya Dizi Oluyor!
    • J.K. Rowling'in Bir Romanı Daha Dizi Oluyor
    • En Kötüden En İyiye Harry Potter Filmleri!
    • J.K. Rowling’in Romanları BBC’ye Emanet
    • Anket: Daniel Radcliffe Kimdir?
    • Harry Potter ve Lanetli Çocuk Ekibi İle Tanışın!
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top