Hesabım
    Altyazı Aylık Sinema Dergisi Ocak Sayısı Bayilerde!

    Altyazı Ocak sayısında, 2015’te sinema namına heyecan veren filmleri ve sahneleri kapsamlı bir dosyayla hatırlıyor.

    Altyazı Dergisi'nin Ocak sayısında, 2015’in heyecan veren filmlerini ve sahnelerini kapsamlı bir dosyayla hatırlıyor. Geçtiğimiz yıl vizyona giren filmler arasından yapılan değerlendirme sonucunda yılın en iyi on filmini belirleyen Altyazı, eleştirmenlerin listelerinden vizyon görmeyen filmlere, yönetmenlerin seçtiklerinden en iyi yerli belgesellere on beş sayfalık vizyon dosyasında 2015’in sinema gündemine geniş yer ayırıyor.

    Altyazı’da bu ay, Paolo Sorrentino’nun çok karakterli ve çok bakışlı bir yapı kurduğu bu son filmi Gençlik'e dair Fırat Yücel’in imzasını taşıyan değerlendirme yazısı okunabilir. Dergide bu ay, Can Evrenol’la ilk filmi Baskın: Karabasan üzerine yapılan söyleşinin yanında, filme psikanalitik bir okuma getiren inceleme yazısı da yer alıyor. Hasılat rekorları kıran Düğün Dernek ve Recep İvedik serilerine, mizah dergilerinin sinemamızdaki başlıca temsilcisi Cem Yılmaz filmlerine ve ekranlarda yeni bir mahalle tahayyülü yaratan Burak Aksak’ın mizahına odaklanan kapsamlı bir analiz yazısı, yerli komedi filmlerimizin seyirciyle kurduğu/kuramadığı diyalogların izini takip ediyor ve bu filmlerin sınıfsal yankılarına bakıyor.

    Gişe rekorlarını altüst eden yeni Star Wars filmi Güç Uyanıyor, serinin hayranlarını genel olarak tatmin etse de, J.J. Abrams’ın seriye getirdiği yoruma mesafeli yaklaşanlar da oldu. Fantastik sinemaya ilgileriyle bilinen Kutlukhan Kutlu ve Fatma Cihan Akkartal, roman ve öyküleriyle tanınan Hakan Bıçakcı ve Doğu Yücel ile sinema yazarları Fırat Yücel, Ali Deniz Şensöz ve Evrim Kaya’nın yeni Star Wars’u enine boyuna ele aldıkları

    yuvarlak masa tartışması bu ay Altyazı’da.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top