Hesabım
    2005'in Gişe Canavarları

    Jedi'lar rakip tanımasa da çizgiler yükselişi sürdürüyor<br /><br />

    2005 sona ererken yılın filmlerine gişelerden bir göz attığımızda dev prodüksiyonları her zamanki gibi ön sıralarda görsek de, çizgi filmlerin madalyaları zorladığını da fark ettik.

    Box Office Mojo'nun yıllık hasılat raporuna göre geride bıraktığımız yılın galibi, dünya çapında kazandığı 848.5 milyon dolarla Yıldız Savaşları: Bölüm III-Sith'in İntikamı oldu. Gelirinin 380.3 milyon dolarını sadece Amerika'da kazandıran film serinin fanları kadar yapımcısı Fox'u da memnun etmiş görünüyor.

    Jedi'ların ardından listenin başını bir başka seri filmi, Dünyalar Savaşı ise Paramount'a 588.9 milyon dolarla istediğini vermiş gibi duruyor.

    Senenin en çok kazanan ilk üçünü ise bir animasyon film izliyor ve Madagaskar, 525.7 milyon dolarla çizgi sinemanın yükselişini rakamlara döküyor. Madagaskar'ın hemen ardından Tim Burton-Johnny Depp klasikleri arasına yerleşen Charlie'nin Çikolata Fabrikası geliyor. Sinemanın usta ikilisi büyücülerin ardından Warner'ı bir kez daha sevindiren 471.9 milyon dolar gişe hasılatına imza atmış.

    İlk beşi 454.8 milyon dolarla Bay & Bayan Smith, 371.9 milyon dolarla Batman Başlıyor, 368.1 milyon dolarla Aşk Doktoru, 329.5 milyon dolarla Fantastik Dörtlü ve 283.1 milyon dolarla Davetsiz Çapkınlar takip ediyor.

    İlk onun ardında ise çizgi sinemanın görkemli örnekleri, 260.7 milyon dolarla Robotlar ve 231.7 milyon dolarla Hayao Miyazaki ustanın Howl's Moving Castle'ı var.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top