Hesabım
    Zirve El Değiştirdi

    Goril tekleyince aslan tahtına oturdu

    2005'in en büyük gişe savaşlarından biri King Kong ve Narnia Günlükleri: Aslan, Dolap ve Cadı arasında yaşandı. Üç haftadır vizyonda olan filmlerden Kong Box Office listelerinde bir adım önde gitse de, 2006'ya girdiğimiz haftasonu tahtı Narnia'ya kaptırdı.

    Narnia haftasonunu 32.8 milyon dolarla kapatırken Kong'un geliri 31.6 milyon dolarda kalınca ikinci sıraya düşmekten kurtulamadı. Peter Jackson'ın Kong'u Amerika'daki hasılatını 174.3 milyon dolara yükseltirken dünya çapındaki geliri de 400 milyon dolara çıktı. Andrew Adamson'ın Narnia Günlükleri ise Amerika'daki gelirini 224.8 milyon dolara yükseltti.

    Üç haftadır zirve mücadelesinde olan ikiliyi ise 21 milyon dolarla Jim Carrey'li komedi Fun with Dick and Jane takip etti. Steve Martin'li devam komedisi Sürüsüne Bereket 2'nin hasılatı ise 19.3 milyon dolardı ve film dördüncü sıraya yerleşti.

    Listelerde beşinci ve altıncı sıralara ise daha çok TV ekranlarından tanıdığımız yüzler doldurdu. Jennifer Aniston ve Kevin Costner'lı romantik komedi Rumor Has It 11.6 milyon dolar kazanırken Sarah Jessica Parker'lı Aile Bağları 10 milyon dolarla altıncı sıraya yerleşti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top