Hesabım
    ABD Box Office'te Dram Zirve Yaptı!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    ABD box office bu hafta itibariyle liderlikteki değişim ile dikkat çekti. 4 haftadır zirveden düşmeyen  Star Wars: Güç Uyanıyor bu hafta tekrar yükselirken, geçen haftaki listenin kimi yapımları da bu hafta ilk 10'a veda etti.

    Listenin ilk sırasını geçtiğimiz hafta ikinciliği elinde bulunduran Diriliş aldı. Vizyondaki 5. haftasını kutlayan western dramı DirilişLeonardo Dicaprio'nun En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar umut ışığını birk ez daha yakan film haftasonunda 16 milyon dolar elde etti. Listenin 2. filmi ise çok uzak bir galaksinin fantastik maceralarını anlatan fenomen serinin 7. devam halkası Star Wars: Güç Uyanıyor oldu. Yönetmen koltuğunda bilim kurgu yapımlarının başarılı ismi JJ Abrams'ın oturduğu film vizyondaki 6. haftasında 14,2 milyon dolar gişe yaparak geçtiğimiz haftaya göre bir sıra yükselmeyi başardı. Listenin ilk 3'ünün sonunda yer alan isim ise komedi yapımı Ride Along 2 oldu. Geçtiğimiz hafta liste galibiyeti kazanan, ancak bu hafta gerileyen yapım vizyondaki 2. haftasında 12,9 milyon dolar gişe elde ederek 40 milyon dolarlık bütçesini 20 milyon civarında aşmayı başardı. 

    Listenin 4. sırasında ise vizyondaki ilk haftasını kutlayan Çılgın İhtiyar aldı. Robert De Niro ve Zac Efron'lu komedi yapımı ilk haftasında listeye 11,5 milyon dolarlık gişe ile giriş yaptı. Listenin 5. sırasında ise son dönemin beklenen korku filmi Lanetli Çocuk yer aldı. Vizyondaki ilk haftasını kutlayan korku yapımı 11,2 milyon dolar elde etti. Porselen bir bebeğe bakıcılık yapmak için ıssız bir evde kapanıp kalan korku yapımını takip eden film ise 5th Wave oldu. Chloe Moretz'li kıyamet filmi ilk haftasında 10,7 milyon dolar kazanmayı başardı. Listenin 7. sırasında ise 13 Saat: Bingazi'nin Gizli Askerleri yer aldı. Aksiyonu dinmeyen savaş-dram yapımı geçtiğimiz haftasonunda 9,7 milyon dolar elde etti.

    Listede 8. sırayı 5,2 milyon dolar ile Will Ferrell ve Mark Wahlberg başrollü komedi yapımı Babalar Savaşıyor alırken, eğlenceli komediyi doğa vs. insan animasyonu Karlar Kralı Norm aldı. Eğlenceli animasyon yapımı haftasonunda 4,1 milyon dolar gişe yaparken, onu takip ederek listenin son sırasını alan yapım ise Christian BaleSteve CarellRyan Gosling ve Brad Pitt başrollü ekonomi komedisi Büyük Açık oldu. Film haftasonunda 3,5 milyon dolarlık gişe yaptı.

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top