Hesabım
    !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali Programı Açıklandı!

    40 ülkeden, 113 filmin gösterileceği festival 18 Şubat’ta İstanbul’dan yola çıkıyor!

    İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde ve Mars Cinema Group ortaklığında yapılacak 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 18-28 Şubat 2016 tarihlerinde İstanbul’da, 3-6 Mart 2016 tarihlerinde ise Ankara ve İzmir’de gerçekleşecek. Bu yıl “!f İstanbul birleştiriyor!” sloganıyla yola çıkan festival, bağımsız sinemanın en iyilerini, yılın çok konuşulan ve bol ödüllü filmlerini sinemaseverlerle buluştururken, !f music partileriyle İstanbul’un eğlence hayatına alternatif olacak, !f² ile de 33 şehir, 50 farklı noktaya film götürecek.

    Beyazperde.com'un bu yıl da internet sponsoru olduğu festival, 18-28 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da Beyoğlu Fitaş, Cinemaximum Nişantaşı City’s, Cinemaximum Kanyon, Cinemaximum Budak; 3-6 Mart tarihlerinde de Ankara’da Cinemaximum Armada ve İzmir’de ise Cinemaximum Konak Pier sinemalarında gerçekleşecek. Bu yıl !f music partileri Babylon’da, festival etkinlikleri ise DEPO ve SALT Galata’da düzenlenecek.

    John Malkovich Olmak ve Sil Baştan gibi pek çok modern klasiğin yazarı Charlie Kaufman ile televizyon tarihinin en sıradışı animasyon serisi Mary Shelley's Frankenhole'un yaratıcısı Duke Johnson’ın birlikte çektiği Anomalisa, bu yıl !f İstanbul’un açılış filmi olacak.

    Galalar bölümü ile Toronto’dan Venedik’e, Cannes’dan Sundance’e, dünyanın önemli festivallerinde büyük ilgi görmüş, yılın en çok beklenen filmleri seyirciyle buluşacak. İtalyan yönetmen Luca Guadagnino’nun Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Matthias Schoenaerts ve Dakota Johnson gibi etkileyici bir kadroyu buluşturduğu son filmi A Bigger Splash, belgeselleriyle tanınan Davis Guggenheim’ın Nobel Barış Ödüllü

    feminist aktivist Malala Yusufzay’ın hayatını konu alan etkileyici belgeseli “He Named Me Malala/Adımı Malala Koydu”; nev-i şahsına münhasır auteur Denis Coté’nin Berlin’de Altın Ayı için yarışacak karanlık ve gerçeküstücü komedisi Beatrice’i Olmayan Boris, Neo-Nazi’lerin peşine düştüğü bir rock grubunun korku dolu gecesini anlattığı ve şimdiden yılın en sıra dışı ve yaratıcı korku filmlerinden birine dönüşen Green Room/Dehşet Odası, Galalar bölümü filmlerinden sadece birkaçı.

    Ayrıca Suikastçı, Masumiyet Müzesi, Bir Genç Kızın Gizli Defteri, Tangerine, James White, Arkadaşlarını Öldür ve Aşk 3D de Türkiye galasını yapacak filmler arasında.

    !f İstanbul’un bu yıla özel bölümlerinden ilki, 10 Ocak’ta kaybettiğimiz, sinemadan müziğe pek çok alanda unutulmaz eserler vermiş, 70’lerden bugüne, tarzı ve duruşuyla sanat ve moda dünyasını derinden etkilemiş David Bowie’nin anısına hazırlanan “David Bowie …”. Bowie’yi beyazperdede de ikon bir isme dönüştüren iki film, yenilenmiş kopyalarıyla Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’da gösterilecek.

    Başta C.R.A.Z.Y. olmak üzere Genç Victoria, Café de Flore filmleriyle takipçilerini yaratan, iki yıl önce Sınırsızlar Kulübü ile erkek oyuncularına Oscar kazandıran Jean-Marc Vallée’nin son filmi  Demolition, Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’da gösterilecek ve festivalin kapanış filmi olacak.

    Festivalin ilk kez basın toplantısında paylaşılan etkileyici tanıtım filmini ise aşağıda izleyebilirsiniz:

      

    15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin biletleri 5-7 Şubat tarihlerinde İstanbul için, 19 - 21 Şubat tarihlerinde de Ankara ve İzmir için biletix’te % 10 indirimle ön satışa çıkacak. Bu yıl festival biletleri biletix’ten ve sinema gişelerinden satın alınabilecek.

    İstanbul’da bilet ücretleri:

    Hafta içi gündüz gösterimleri: 9 TL (19:00 öncesi tüm

    seanslar)

    Hafta içi 19:00 seansı ve sonrası ile hafta sonu tüm gün:

    Tam: 18 TL Öğrenci: 15 TL

    21:30 – 22:00 seansları: 20 TL

    Ankara ve İzmir’de bilet ücretleri:

    Hafta içi gündüz gösterimleri: 9 TL

    Hafta içi 19:00 seansı ve sonrası ile hafta sonu tüm gün:

    Tam: 17 TL Öğrenci: 14 TL

    21:30 – 22:00 seansları: 17,5 TL

    Festival filmlerine dair tüm detaylar çok yakında Beyazperde'de!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top