Hesabım
    !f İstanbul’un Başka Haller’ine Hazır mısınız?

    18 Şubat’ta başlayacak 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin bu yılki yeni bölümü Başka Haller, avangart ve deneysel sinemanın en seçkin örneklerini bir araya getiriyor.

    İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde 18 Şubat’ta başlayacak 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin bu yılki yeni bölümü Başka Haller, avangart ve deneysel sinemanın en seçkin örneklerini bir araya getiriyor. Başka Haller, Jem Cohen’den Chantal Akerman’a, usta yönetmenlerin merakla beklenen son işlerini buluştururken, Merlyn Solakhan’ın filmi Tekerleme, 30 yıl sonra ülkesine geri dönüyor ve Türkiye’de ilk kez gösteriliyor!

    Avangart ve deneysel sinema meraklılarını cezbedecek bir programa sahip olan Başka Haller”de gösterilecek filmler arasında; Ben Rivers’ın yönettiği, Paul Bowles’ın bir hikâyesindeki bir cümleden yola çıkan “The Sky Trembles and the Earth Is Afraid and the Two Eyes Are Not Brothers/Gök Gürülder, Dünya Korkmuştur ve İki Göz Birbirinin Kardeşi Değildir”; Isiah Medina’nın sessiz sakinliği, samimiyeti ve derinliğiyle yılın en cesur ilk filmlerinden biri olmaya aday yapıtı “88:88”; Jem Cohen’in birbiriyle bağlantılı on beş bölümde, Moskova’dan New York ve İstanbul’a uzanan bir coğrafyada gezinen son işi “Counting/Geri Sayım”; geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz, “Jeanne Dielman, 23, quai du Commerce, 1080 Bruxelles”, “Les rendez-vous d'Anna” gibi pek çok klasiğiyle feminist sinemayı derinden etkilemiş Belçikalı auteur Chantal Akerman’ın son filmi “No Home Movie” ve Queens, New York’ta yer alan, dünyanın etnik ve kültürel olarak en çeşitli mahallelerinden birisi olan Jackson Heights’ı usta belgeselci Frederick Wiseman’ın gözünden keşfedeceğimiz “In Jackson Heights/Jackson Heights” bulunuyor.

    15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin biletleri 5-7 Şubat tarihlerinde İstanbul için, 19 - 21 Şubat tarihlerinde de Ankara ve İzmir için biletix’te % 10 indirimle ön satışa çıkacak. Bu yıl festival biletleri biletix’ten ve sinema gişelerinden satın alınabilecek. Festivalde İş Bankası Maximum Kart sahiplerine özel olarak hazırlanan “Maximum Film” ve “Maximum Müzik” paketleri ile biletlerde % 50 indirim ayrıcalığı sunulacak.

    Sosyal medyada en çok takip edilen festival olan !f İstanbul, Facebook, Twitter ve Instagram adreslerine bu yıl Snapchat ve Periscope’u da ekliyor. !f İstanbul’u her yerde @ifistanbul adresiyle takip edebilir, paylaşımlarınızı #if2016 etiketiyle yaparak sohbete katılabilirsiniz.

    İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde ve Mars Cinema Group ortaklığında yapılacak 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 18 Şubat’ta İstanbul’da başlayacak ve 3 Mart’ta Ankara’ya ve İzmir’e uğrayarak 6 Mart’ta 15. yaş yolculuğunu tamamlayacak.

    www.ifistanbul.com

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top