Hesabım
    Danimarkalı Kız, Sinemalarda!

    Einar Wegener'in gerçek hikayesi sizi gözyaşlarına boğacak!

    Sefiller filmiyle farklı festivallerden toplam 83 ödül kazanan Tom Hooper'ın gerçek bir olaya dayalı biyografik dram yapımı Danimarkalı Kız bugün itibariyle seyircileriyle buluşmaya başlıyor!

     Başrollerini Her Şeyin Teorisi'nde ünlü fizikçi Stephen Hawking'i canlandıran Eddie Redmayne’ın ve Kod Adı: U.N.C.L.E'dan tanıdığımız Alicia Vikander’in üstlendiği Danimarkalı Kız tarihin ilk cinsiyet değiştirme ameliyatlarından birini olan Einar Wegener'in gerçek hikayesini konu alıyor. Ameliyattan sonra adını Lili Elbe'e değiştiren Wegener'ın trajik hayatını anlatan ve David Ebershoff’un kitabından uyarlanan yapım Wegener'in transgender olarak çığır açan yolculuğunu ve Gerda ile olan evliliklerini irdeliyor.

    Carla van Crist, Toni Ebel ve Dörchen Ritcher'le aynı dönemde cinsiyet değiştirme ameliyatı olan Einar rolü için ilk olarak düşünülen isim Nicole Kidman'dı. Gerda rolünün ise çok daha uzun bir arayış süreci oldu. İlk seçenek olan Charlize Theron 2008 yılında projeden ayrıldı. Rolü ailesiyle vakit geçirmek için projeden ayrılana dek Gwyneth Paltrow'a verildi. Uma Thurman ve Marion Cotillard'ın değerlendirilmesinin ardından rol Rachel Weisz'e verildi ki, o da kısa sürede projeden ayrıldı. Hooper'ın yönetmenliği üstlenmesiyle birlikte Vikander da rolü kabul etti.

    İkilinin 26 yıllık evliliklerinin filmde 6 yıllık versiyonunu görüyoruz. Genç yaşta evlenen çitfin ayrılığı ise yüreklere dokunacak kadar acıklı. Filmde cinsiyet değiştiren oyuncuların da küçük rolleri olması filmin minik sürprizlerinden biri, Rebecca Root Lili'nin hemşiresini Jake Graf da Gerda'nın sergisindeki katılımcılardan birini canlandırıyor. Daha önce  Elizabeth I (2005) ve Sefiller (2012) filmlerinde birlikte çalışan Hooper ve Eddie Redmayne'ın nasıl bir iş ortaya koyduğunu hep beraber göreceğiz!

    Redmayne'a En İyi Erkek Oyuncu, Vikander'a ise En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar adaylığı kazandıran film cesaretiyle büyüleyen ve dramatik öyküsüyle gözyaşı döktüren bir "kadını" işliyor.

    Filmin eleştirisi için tıklayın!

    Filmin seansları için tıklayın!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top