Hesabım
    Kültür Yolcuları Havana'da Belgeselinden Fragman Var!

    “Kültür Yolcuları Havana’da – Üç Adam Üç Sanatçının İzinde” belgeseli tamamlandı.

    Can Dündar’ın cezaevine girmeden kısa bir süre önce Nebil Özgentürk ve Coşkun Aral’la birlikte hazırlayıp çekimlerine katıldığı Kültür Yolcuları Havana’da – Üç Adam Üç Sanatçının İzinde belgeselinden fragman geldi.

    “Kültür Yolcuları Havana” belgeselinin kararı, yine üç belgeselcinin geçen yıl yaptığı “BİZ Kültür Yolcuları-Türkiye’nin Kimliklerinin Peşinde” çalışması sırasında alındı. Mardin’den Hacıbektaş’a, Balkanlar’dan Van’a, Akdamar’a ve Diyarbakır’dan İstanbul’a, Adalar’a kadar ülkenin pek çok noktasında konuklarıyla birlikte uzun bir yolculuk yapan Can Dündar, Nebil Özgentürk ve Coşkun Aral, Türkiye’nin kültürel ve kimlik macerasını, “Biz”e dair heyecanları 11 bölümlük bir belgesel olarak hazırlayıp yayınlamıştı. Bu çekimler sırasında Dündar, Özgentürk ve Aral; yolu Küba’dan geçen üç sanatçının, Nazım Hikmet, Ernest Hemingway ve Alberto Korda’nın hem yaşamını, hem de Küba’da geçirdikleri zamanları ele alan yeni bir

    belgesel yapmaya karar verdiler. 2015 Eylül sonunda bir haftalık Küba seyahati gerçekleştiren üç belgeselci; birbirinden ilginç mekanlarda, Küba sokaklarında, kentlerinde çekimler yaptı ve üç sanatçının, Nazım’ın, Hemingway’in ve Korda’nın izini sürdü.

    Dündar’ın senaryosunu cezaevinde kaleme aldığı, üç bölümlük Kültür Yolcuları Havana’da – Üç Adam Üç Sanatçının İzinde belgeseli, yakında ekranlarda gösterime girecek, ardından kitapçı raflarında yerini alacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top