Hesabım
    !f İstanbul Film Festivali'nde 20 Şubat Cumartesi

    Festivalde hafta sonu da dopdolu!

    Beyazperde.com'un İnternet Sponsoru olduğu 15. !f İstanbul Film Festivali'nin ilk hafta sonu dopdolu bir film ve etkinlik programı ile devam ediyor.

    PIPPA’NIN ANISINA Esen Işık’ın barış adına gelinlik giyip dünyayı dolaşırken Gebze’de tecavüze uğrayıp öldürülen Pippa Bacca’ya ithaf ettiği, dört karakterin kendilerinden daha güçlü olan karakterler karşısında nasıl değiştiklerini anlatan ilk uzun metrajı Köpek, 11. Zürih Film Festivali’nden sonra saat 13:00’te Cinemaximum City’s Nişantaşı Salon 7’de. Gösterime filmin yönetmeni Esen Işık ve oyuncuları da katılacak ve soruları cevaplandıracak.

    AİLELER VE KIZLARI Yurtdışında yaşayan Türkiye kökenli aileler ve kızlarıyla ilgili iki oldukça kişisel yapıt, Finlandiya’da doğup büyümüş Melisa Üneri’nin orta metrajlı Daddy’s Girl/Babasının Kızı filmi ile Berlin’de yaşayan Süheyla Schwenk’in yönettiği Meral, Kızım, peşpeşe saat 13:00’te Cinemaximum City’s Nişantaşı Salon 3’te. Gösterime filmlerin yönetmenleri Üneri ve Schwenk de katılacak ve soruları cevaplandıracak.

    AKTİVİZM İÇİN MÜZİK Farid Eslam’ın 2009 ile 2013 arasında Ortadoğu’nun çeşitli ülkelerinde yaptığı çekimlerden oluşan ve müzik yaparak baskıya karşı duran gençleri izlediği aktivist müzik filmi Yallah! Underground, saat 16:00’da Beyoğlu Fitaş Salon 4’te. Gösterime filmin yönetmeni de katılacak ve soruları cevaplandıracak. Gösterimden birkaç saat sonra gerçekleşecek !f İstanbul Açılış Partisi’ne de “Yallah! Underground”un müzikleri hayat verecek. UNUTULMUŞ BİR HAZİNE Merlyn Solakhan’ın (Merlin Ecer) 80’ler sonrası İstanbul’un tekinsizliğini sokaklarda gezinen bir kadın üzerinden anlattığı, 1986’da Berlin’de gösterilmiş, ardından da unutulmuş ve 30 yıl sonra Türkiye’de ilk kez gösterilecek filmi Tekerleme, saat 16:00’da Cinemaximum City’s Nişantaşı Salon 3’te. Gösterime filmin yönetmeni de katılacak ve soruları cevaplandıracak.

    JENSEN GERİ DÖNDÜ Kült yönetmen Anders Thomas Jensen’in “Adam's Apples” filminden 10 yıl sonra çektiği ve tuhaflıklarda sınır tanımayan komedi Men & Chicken/İnsanlar ve Tavuklar, saat 19:00’da Cinemaximum Budak / CKM’de.

    Bir Depo Dolusu Etkinlik!

    SİNEMADA KADIN DAYANIŞMASI 2013 senesinde New York’ta kurulmuş ve bugün dünyanın on altı kentinde faaliyet gösteren 500 kişilik kadın yönetmen kolektifi Film Fatales’in İstanbul şubesinin kurucuları Esra Saydam, Su Baloğlu ve Nisan Dağ, Mart 2016’da İstanbul’daki ilk toplantısını yapacak olan bu platformun işleyişiyle ilgili bilgi verecek ve Türkiye’deki sinema ve televizyon sektörünün bu oluşumdan nasıl yararlanabileceğini tartışacaklar. Film Fatales İstanbul’a Geliyor, saat 13:00’te DEPO’da.

    DİRENİŞİN İMAJLARI 2000 yılından beri Karahaber, Artıkişler, Videoccupy, Vidyo Kolektif ve Seyr-i Sokak gibi çeşitli video eylem gruplarında yer alan katılımcılarla günümüzün farklı direniş biçimlerinin kaydının tutulmasının aciliyeti, sanatsal alanda video eylem, görüntünün arşivlenmesi ve hukuksal süreçte imajların kullanımı üzerine konuşulacak Görüntünün Eylemi adlı söyleşi, saat 17:00’de DEPO’da.

    FİLLER TEPİŞİNCE SİNEMA !f 2016’da Türkiye’de ve dünyada yaşanan sıkışmışlıklara, söylenemeyenlere ve insanlığa dair hayal kırıklıklarına filmleriyle yanıt arayan Türkiyeli yönetmenlerle sinemanın yapabileceklerini konuşuyor. Filmler ve Çimen: Sinema ve Umut Üzerine Bir Sohbet, saat 14:30’da DEPO’da. MÜZİKLER ORTADOĞU’DAN Yallah! Underground filminde bizi müzikleriyle en çok heyecanlandıran Kazamada, !f İstanbul Açılış Partisi’nde tek gecelik bir konser için tekrar bir araya geliyor. Bu sefer vokalde çok özel bir konukları da olacak: Maryam Saleh. Kazamada’nın hemen ardından Ortadoğu ve Anadolu’nun müzikal zenginliğini, elektronik dünyasının farklı disiplinlerini setlerinde buluşturmayı başarmış kendilerine özgü tarzıyla Fortuna Records dansa devam ettirecek. Gecenin açılışını ve kapanışını ise Radyo Babylon’un “Kalkış İzni” programından ve 2015 yılında çıkardığı “The Others” projesinden tanıdığımız başarılı DJ Itune Air yapacak. Biletleri biletix üzerinden satılan parti, 21:30’da Babylon’da başlıyor.

    Festivalin bugünkü detaylı takvimi ifistanbul.com'da!

    !f İstanbul’da yarın (21 Şubat Pazar) ise True Blood”daki vampir Eric Northman rolüyle fenomene dönüşen İsveçli oyuncu Alexander Skarsgård, !f İstanbul’un konuğu olarak ilk kez Türkiye’ye geliyor! Kedi filminin yönetmeni Ceyda Torun ve Naciye’nin yönetmeni Lütfü Emre Çiçek ile başrol oyuncusu Derya Alabora, gösterimlerin ardından salonda seyircilerin sorularını yanıtlayacak.

    Festival şimdi Beyazperde.com resmi Periskop hesabı üzerinden gerçekleştirdiği günlük, canlı yayınlarla size çok daha yakın! Takipte kalın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top