Hesabım
    !f İstanbul Film Festivali'nde 22 Şubat Programı!

    Festival ikinci haftaya hızlı giriyor!

    Beyazperde.com'un İnternet Sponsoru olduğu 15. !f İstanbul Film Festivali'nin ik hafta sonu yoğun gösterim programı ve söyleşilerle geride kaldı.

    İstanbul'dan Bir Vampir Geçti!

    Festivale pazar günü konuk olan önemli ismi “True Blood”daki vampir Eric Northman rolüyle gönülleri çalan İsveçli oyuncu Alexander Skarsgård  idi. İlk kez Türkiye’ye gelen Skarsgård, Meltem Cumbul ile gerçekleştirdiği oyunculuk sohbetinde hayranlarının yoğun ilgisine maruz kaldı! Cinemaximum Kanyon’da düzenlenen etkinliğe katılmak için kuyruğa giren Skarsgård-severler söyleşi sonrası onlarca selfie ile bugünü ölümsüzleştirdiler. 

    Film ve televizyon dünyasındaki kararlarını içindeki sese göre karar verdiğini, heyecan duyduğu projeleri kabul ettiğini ve herhangi bir strateji güderek film seçmediğini söyleyen Skarsgård, “Oyunculuk eğitimi almadığım için ne yaptığımı, neden yaptığımı bilmeden oynuyorum. Bunun için de içgüdülerimden yararlanıyorum. Karakteri anlamak iyi bir şey ama yüzde yüz anlamak o kadar ilginç olmayabilir. Karakterimi çalışırken bulduğum fikirlerin yüzde 99’u çöp oluyor mesela; hatta bazen kendi oyunculuk performansımı hiç beğenmiyorum” dedi. İstanbul’dan çok etkilendiğini belirten Skarsgård, "Bu yüzden bir sonraki rolümü Kapalıçarşı’da oynayacağım” diyerek şakalaşmayı da ihmal etmedi.

    Kediler Misafir Değil, Onlar Hep Buradaydı

    “Mahallenin kedileri siz eve girdikten ve ortalıktan kaybolduktan sonra ne yapıyor?” sorusuna eğlenceli yanıtlar bulan, Galata, Cihangir, Feriköy gibi semtleri dolaşarak İstanbul’un kedilerini filme çeken Kedi’nin gösterimi Cinemaximum City’s Nişantaşı’nda yapıldı. Filmin yönetmeni Ceyda Torun, gösterimin ardından seyircilerin sorularını yanıtladı. İnsanlar filmdeki kedi-insan ilişkisini görsün ve tanısın istedikleri için filmi sadece Türkiye’de değil, dünyada gösterime sokmayı planladıklarını söyleyen Torun, “Avrupa ve Amerika’da insan-kedi ilişkisi pek yok. Oysa kediler aslında misafir değil, hep buradaydılar” dedi."

    Naciye'nin Türkiye Prömiyeri Yapıldı

    Derya Alabora’yı evini korumak için her türlü caniliği yapmaya ant içmiş Naciye rolünde izleyediğimiz, Lütfü Emre Çiçek’in Screamfest’te dünya prömiyerini yapan korkusu Naciye, Türkiye’de ilk kez dün seyirciyle buluştu. Cinemaximum City’s Nişantaşı’nda yapılan gösterime filmin yönetmeni Çiçek ve oyuncuları da katıldı. Naciye karakterinin, etrafındaki erkekler tarafından bastırıldığını ve vahşice olsa da insanlara baskı uygulayabilen bir karaktere dönüşmesinin gerisinde bunun yattığını söyleyen Çiçek, onun hikâyesinde ‘What Ever Happened to Baby Jane’deki orta yaşlı, takıntılı Jane karakteri gibi hüzünlü ve sempatik gelen bir hava olduğunu belirtti. Naciye karakterini canlandıran Derya Alabora ise, “Biraz çizilmiş bir karakter var ortada ama yine de sempati duyulan bir kadın. Evini korumak için, çocuğu için bir anda her şeyden vazgeçebilecek bir kadın." sözleriyle niteledi.  

    !f İstanbul'da 22 Şubat 2016 Programı: 

    Marlon Brando'ya Yakından Bakın...

    San Francisco Film Eleştirmenleri Birliği’nce Yılın Belgeseli seçilen, Uluslararası Belgeselciler Birliği tarafından da En İyi Senaryo Ödülü’ne değer görülen, Marlon Brando’nun yayınlanmamış ses kayıtlarından yola çıkarak adeta bir oyunculuk ve hayat dersi veren Listen to Me Marlon/Dinle Beni Marlon, saat 13:00’te Cinemaximum City’s Nişantaşı Salon 7’de.

    Kazuo Hara İstanbul'da

    Festival için İstanbul’a gelen efsanevi yönetmen Kazuo Hara’nın, Japon İmparatoru’nu düzenlediği suikastla öldürmeye çalışan Okuzaki Kenzo’nun yaptıklarını hem şok içerisinde hem de merakla takip ettiği, Emperor’s Naked Army Marches On/İmparatorun Çıplak Ordusu Hâlâ İlerliyor, saat 16:00’da Cinemaximum City’s Nişantaşı Salon 7’de. Gösterime Hara da katılacak ve soruları cevaplandıracak.

    Fransız Usulü Romantik Komedi

    Fransız aktör Louis Garrel’in sürprizli sonuyla şaşırtan üçlü bir aşk hikâyesini Fransız Yeni Dalga sineması esintileriyle anlattığı romantik komedisi Two Friends/İki Arkadaş, saat 19:00’da Cinemaximum Budak / CKM’de.

    Üç Boyutlu Aşk!!!

    Deneysellikte sınır tanımayan Gaspar Noé’nin Cannes’da kuyruklara yol açan son filmi Love 3D/Aşk 3D yılın en cesur yapımlarından biri olarak !f İstanbul seyircisinin karşısına çıkıyor. 

    Kaçırılmaayacaklardan...

    Cannes’da gösterildiğinde festivalin en iyilerinden biri sayılan ve tartışmasız bir şekilde En İyi Yönetmen Ödülü’ne uzanan, Sight & Sound dergisi tarafından “2015’in en iyi filmi” seçilen The Assassin/Suikastçı, 9. yüzyılda Çin’de geçiyor ve sevdiği adamı öldürmesi için görevlendirilen bir kadın suikastçının duygusal ikilemini konu alıyor.Tayvan Yeni Dalga sinemasının en önemli yönetmenlerinden Hsiao-Hsien Hou’nun “Le Voyage du Balon Rouge/Kırmızı Balonun Yolculuğu”ndan beri çektiği ilk film olan Suikastçı, saat 21:30’da Cinemaximum Budak / CKM’de

    Festivalin bugünkü detaylı takvimi ifistanbul.com'da!

    Festivali Beyazperde.com'un Canlı Periscope yayınlarından takip etmeye devam edin!.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top