Hesabım
    !f İstanbul Film Festivali'nde 23 Şubat Programı!

    !f İstanbul dolu dizgin sürüyor!

    Beyazperde.com'un İnternet Sponsoru olduğu 15. !f İstanbul Film Festivali'nde bugün neler var?

    HİP-HOP İKONLARI ANLATIYOR

    Hip-Hop modasının 70’lerden günümüze uzanan tarihçesini kronolojik bir hikâyeyle anlatan Sacha Jenkins belgeseli Fresh Dressed/Cakalı Faça, saat 11:00’de Cinemaximum Nişantaşı City’s Salon 7’de.

    KÂBUS DEĞİL GERÇEK

    Adam Curtis’in Batı’nın Afganistan’daki varlığını onun kendi anlatıları üzerinden anlatan film adeta kötü bir kâbus gibi ilerleyerek günümüzdeki karmaşık Ortadoğu coğrafyası hakkında da önemli öngörülerde bulunuyor. BBC için çekilmiş ve bugüne dek hiç kullanılmamış 26 terabaytlık arşivinden yararlanarak oluşturulan Bitter Lake/Acı Göl, saat 16:00’da Cinemaximum Nişantaşı City’s Salon 7’de. Gösterime filmin yönetmeni Adam Curtisde katılacak ve soruları cevaplandıracak.

    DİRENİŞİN HER RENGİ

    Rüzgâr Buşki’nin yönettiği belgesel, 2013’ün haziran ayında İstanbul’da Gezi Parkı sürecinde değişen politik havada LGBT bireylerin rolünü ve Gezi’nin onlar üzerindeki etkisini konu alıyor. #direnayol, saat 19:00’da Beyoğlu Fitaş Salon 4’te. Gösterime filmin yönetmeni Rüzgâr Buşkide katılacak ve soruları cevaplandıracak.

    TİLDA SWINTON YÖNETMEN KOLTUĞUNDA

    1973 yılında yaşadığı şehri terk edip İsviçre Alpleri’nde küçücük bir köy olan Quincy’e yerleşen John Berger’ı Quincy’deki mevsimlerin ritimleriyle merkezine yerleştiren ve aralarında Tilda Swinton’ın da olduğu dört yönetmenin kısalarından oluşan The Seasons in Quincy: Four Portraits of John Berger/Quincy'de Mevsimler: John Berger'ın Dört Portresi, saat 19:00’da Cinemaximum Budak / CKM’de.

    Etkinlikler 

    GÖRÜNTÜLERİN EFENDİSİ İLE YÜZ YÜZE

    Günümüzün en önemli görüntü yönetmenleri arasında kabul edilen Nic Knowland ilham kaynaklarını ve çalışma yöntemlerini anlattığı bir konuşmayla festivalin konuğu olacak. Nic Knowland: Işıktan Yapılmış Ev, saat 17:00’de DEPO’da.

    KAZUO HARA İLK KEZ İSTANBUL’DA!

    Sinemanın gerçek hayalcilerinden denebilecek 1945 doğumlu Japon yönetmen Kazuo Hara, kırk yıldır kendine has sade diliyle, savaş sonrası Japonya’sının toplumsal normlarına meydan okuyan filmleriyle dikkat çekti ve belgesel etiğine ve yönetmenin sorumluluğuna dair önemli sorular sordu. Michael Moore’dan Joshua Oppenheimer’a ve Errol Morris’e birçok günümüz belgeselcisine de ilham vermiş olan Kazuo Hara ile söyleşi, Kazuo Hara: En Mahrem Hakikatlersaat 18:30’da DEPO’da.

    Festivalin bugünkü detaylı takvimi ifistanbul.com'da!

    Festivali Beyazperde.com'un Canlı Periscope yayınlarından takip etmeye devam edin!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top