Hesabım
    !f İstanbul Film Festivali'nde 28 Şubat Programı!

    !f İstanbul veda ediyor!

    Beyazperde.com'un İnternet Sponsoru olduğu 15. !f İstanbul Film Festivali'nde son gün!

    DÖNÜŞÜMÜN EŞİĞİNDE

    Ali Kemal Çınar’ın sakin bir hayat süren Ali Kemal ve Berfin adlı bir çiftin, günün birinde kendilerini cinsiyet değişiminin tuhaf bir gerçeklik kazandığı bir dünyanın içinde bulmalarını anlattığı, seyirciyi cinsiyet teorileri ve geleneklerle oynayan büyülü bir eğlenceye davet eden Hidden/Gizli, saat 11:00’de Cinemaximum Nişantaşı City’s Salon 3’te. Gösterime filmin yönetmeni de katılacak ve soruları cevaplandıracak.

    KIRIK DÖKÜK BİR DÜNYA

    Miguel Llansó’nun kıyamet sonrası dünyanın alıştığımız karanlık hayaline pop kültür ikonlarıyla yepyeni bir renk getirdiği, Etiyopya’nın ilk bilimkurgusu da sayılan Crumbs/Kırıntılar, saat 13:00’te Beyoğlu Fitaş Salon 4’te. Gösterime filmin yönetmeni Miguel Llansó da katılacak ve soruları cevaplandıracak.

    BELGESELİN ÜSTADI İSTANBUL’DA

    Adam Curtis 1990’lardan itibaren BBC’nin arşivlerini kullanarak yaptığı belgesel serileriyle hem eleştirmenlerin hem de izleyicilerin dikkatini çekti. İşleriyle sadece televizyon ve medya için değil, günümüz belgesel dünyası için de en ilham verici yönetmenlerden biri olan Curtis, festivalin özel konuğu olarak yıllardır üzerinde çalıştığı iktidar ve siyaset ilişkisi üzerine bir konuşma için !f’in konuğu olacak. Adam Curtis: Zamanımızın Tuhaf Halleri / Bir Gösterim ve Sohbet, saat 15:00’te DEPO’da ünlü yönetmenin Kâbusların Gücü: Korku Siyasetinin Yükselişi filminin gösterimiyle başlayacak ve saat 19:00’da söyleşiye geçilecek.

    COBAIN’İN GÜNLÜKLERİ

    Nirvana’nın kurucusu, son 25 yılın en büyük rock yıldızlarından Kurt Cobain’in kişisel günlükleri ve ses kayıtlarından oluşan, Rolling Stone dergisinin de deyimiyle “filtresiz bir Cobain deneyimi” sunan Cobain: Montage of Heck/Cobain: Kahrolası Montaj, saat 16:00’da Beyoğlu Fitaş Salon 4’te.

    ZAMAN VE MEKÂNDA BİR YOLCULUK

    Çinli yönetmen Bi Gan’ın şiirsel uzun planlarıyla büyüleyen, zamanla zamansızlık arasındaki yere doğru düşsel ve tuhaf bir yolculuğa çıkaran, Golden Horse’ta En İyi Yeni Yönetmen Ödülü ve FIPRESCI Ödülü alan, Locarno’da da En İyi İlk Film dalında Özel Mansiyon kazanan filmi Kaili Blues, saat 16:00’da Cinemaximum Nişantaşı City’s Salon 3’te. Gösterime filmin yapımcılarından Edward Ding de katılacak ve soruları cevaplandıracak.

    JANIS’İN HÜZNÜ PERDEYİ SARACAK

    Rock müziğin tanrıçası Janis Joplin’in hayatını anlatan ve ailesi tarafından da onaylanmış ilk belgesel olma özelliği taşıyan, sanatçının John Lennon, Yoko Ono, Jimi Hendrix gibi yıldız isimlerle birlikte çekilmiş görüntülerini de ilk kez izleme şansına ulaşacağımız Janis: Little Girl Blue/Janis: Hüzünlü Küçük Kız, saat 19:00’da Cinemaximum Budak / CKM’de.

    SARPA SARAN BİR AŞK

    2011’de Cannes’da Jüri Ödülü aldığı “Polis” filmiyle yönetmenlik kariyerini iyice sağlamlaştıran, “Beşinci Element”ten tanıdığımız Fransız aktris Maïwenn’in yönettiği ve Altın Palmiye için yarıştığı Cannes’da “Jules and Jim/Unutulmayan Sevgili”, “A Man and a Woman”gibi romantik klasiklerle karşılaştırılan Mon Roi/Prensim, saat 21:30’da Cinemaximum Budak / CKM’de.

    Festivalin son gün detaylı takvimi ifistanbul.com'da!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top