Hesabım
    Naciye Türkiye Prömiyerini !f İstanbul'da Yaptı!

    Beyazperde.com filmin başrolü Derya Alabora ve yönetmeni Lütfü Emre Çiçek ile video söyleşi gerçekleştirdi!

    Yurt dışında yaşayan yönetmen Lütfü Emre Çiçek'in ilk uzun metrajlı filmi olan Naciye'nin Türkiye prömiyeri geçtiğimiz hafta sonu !f İstanbul film festivalinde gerçekleştirildi. Festivalin İnternet sponsoru Beyazperde.com Naciye filmi özelinde Derya Alabora ve senarist-yönetmen Emre Çiçek ile çok özel bir sohbet gerçekleştirdi.

    Film gösterimi öncesinde sorularımızı yanıtlarken, Derya Alabora ve Emre Çiçek'in filmin Türkiye prömiyeri için ne kadar heyecanlıı olduğu gözlerden kaçmadı. Naciye karakterine hayat veren Derya Alabora, filmin yönetmen Çiçek'in önceki kısa metrajlarını seyrettiğini ve filmin senaryosu kendisine geldiğinde filmin gerilimli yapısından çok etkilendiğini dile getirdi. Naciye'nin sahiplenmeci ve korumacı tavrına da değinen Alabora, oyuncaklı bir karakter canlandırmanın da kendisi için ayrıca keyifli olduğunu ifade etti. Ayrıca gerilim türünün hem yerli hem yabancı sinema açısından ne kadar önemli bir işleve hizmet ettiğini Alfred Hitchcock'un Kuşlar filmiyle dile getirdi.

    Yönetmen Emre Çiçek ise takıntılı karakterinin aslında biraz kendisinden kaynaklandığını, kendisinin de kısmen takıntılı bir insan olduğunu dile getirdi. Sorumuz üzerineyse sette kendisine yapılan 1 Nisan şakasının tüm film boyunca yaşadığı en gerilimli an olduğunu sözlerine ekledi!     

    Screamfest 2015'te dünya prömiyerini yaptıktan sonra 15. !f İstanbul'da biletleri tükenen Naciye, 2016'da Türkiye'de de vizyona girecek! 

    !5. !f İstanbul Film Festivali'ni Beyazperde.com'un Canlı Periscope yayınlarından ve Beyazperde.com haberlerinden takip etmeye devam edin!

    Filmi kaçıranlar için !f İstanbul ek seans: 26 Şubat 2016 23:59 Cinemaximum Kanyon Salon 9

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top