Hesabım
    14.Filmmor Kadın Filmleri Festivali 7 Şehirde 7 Hafta Mor Perde Açıyor!

    Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali 12 Mart'ta başlayacak 14. yolculuğunda Kadın Dayanışması Yaşatır diyor.

    Her yıl kadınların deneyimlerini, ürettiklerini ve düşlerini sinemayla, yine sinemada paylaşan Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali 12 Mart'ta başlayacak 14. yolculuğunda Kadın Dayanışması Yaşatır diyor. 

    30 dilden 70'in üzerinde film 8 bölümde ve atölye, panel, söyleşi gibi etkinliklerle izleyicilerle; 7 şehirde kadın sinemacılar ve kadınlar festivalde buluşacak. Bu yılın tema bölümü Kadın Dayanışması Yaşatır' da Amerika, Hindistan, Türkiye, Hollanda ve İsveç'ten 6 film yer alıyor.

    5 Ekim 2015 günü aramızdan ayrılan Chantal Akerman'a ayrılan, İstanbul Modern işbirliği ile toplu gösterim Chantal Hakkında Her Şey yönetmenin Türkiye'de bugüne kadar yapılmış en geniş retrospektifi. Toplu gösterimde; henüz 18 yaşındayken yaptığı ilk filmi Patlat Şehri / Saute Ma Ville'den bir kadının rutin ev içi mesaisinde "cinayetle yemek pişirmenin aynı dehşete sahip olabileceğini" gösteren Jeanne Dielman'a, Yarın Taşınıyoruz / Tomorrow We Move'dan No Home Movie'ye,"kişisel olan politiktir" diyerek "annesinin anlatamadıklarını" anlatan 15 Chantal Akerman filmi yer alıyor.

    Ürdün'den Fas'a, Mısır'dan İran'a uzanan bir coğrafyadan filmler Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da Kadınların Sineması bölümünde bizlerle olacak. 14. Filmmor Kadın Filmleri Festivali bu coğrafyada kadınların, "kader" denileni değiştirme çabasını 9 film ve bir söyleşiyle selamlıyor.

    Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Kaleydeskop' un bu yılki konuğu Misafir filmiyle Mehmet Eryılmaz olacak. Kadın Cinayetleri Nasıl Önlenebilir forumu ve Alin Taşçıyan, Çiğdem Vitrinel, Emel Çelebi, Melek Özman, Senem Tüzen ve Özlem Sarıyıldız'ın katılımıyla düzenlenecek Kadın Cinayetleri Nasıl Filmleştirilmeli başlıklı atölye de festivalin diğer önemli etkinliklerinden…

    Türkiye sinemasında kadınlarla ilgili yanlış mitlerin, algıların, cinsiyetçi bakışın sinemada yeniden üretilip temsil edilmesine, kadınlara dair alanların daraltılmasına eleştiri olarak ortaya çıkan Altın Bamya Ödülleri bu yıl 8. kez verilecek. "Gelecek yıllarda ödül verecek aday bulamamak dileğiyle" yola çıkılan Altın Bamya Film Ödülü bu yıl sinema izleyicilerinin www.altinbamya.org sitesinden 15 Mart tarihine kadar yapacağı oylama ile belirlenecek. Bu yılın film adayları: Aşk Nerede?, En Güzeli, Eski Sevgiliyi Unutmanın 10 Yolu, Kendinol, Kırmızı, Krallar Kulübü, Mucize.

    12-20 Mart'ta İstanbul'da Pera Müzesi, İtalyan Kültür Merkezi, Aynalı Geçit ve İstanbul Modern'de olacak festival, İstanbul'un ardından; Kadın Emeği Kolektifi ortaklığıyla 26-27 Mart'ta Hatay, Adana Kadın Platformu ortaklığıyla 2-3 Nisan'da Adana'ya, 9-10 Nisan'da Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ortaklığıyla Bodrum'a, Arîn Kadın Merkezi ortaklığıyla 16-17 Nisan'da Mardin'e, İzmir Kadın Dayanışma Derneği ve Bağımsız Kadın İnisiyatifi ortaklığıyla 23-24 Nisan'da İzmir'e, Van Kadın Derneği ortaklığıyla 29-30 Nisan'da Van'a gidecek.14. Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 12 Mart'tan itibaren 7 şehre, dayanışmayla yaşamak ve yaşatmak dileğiyle geliyor.

    Daha detaylı bilgi için: http://www.filmmor.org/tr/

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top