Hesabım
    !f İstanbul Film Festivali'nde 5 Mart Programı!

    !f İstanbul Ankara ve İzmir'de!

    Beyazperde.com'un İnternet Sponsoru olduğu 15. !f İstanbul Film Festivali'nde bugün neler var?

    KONUŞULMAYANLAR ÜZERİNE Bir sorun yokmuş gibi davranmaya ve devam etmeye çalışmaya dair yedi kısa filmden oluşan Türkiye’den Kısalar: Her Şey Yolunda… seçkisi, saat 14:00’te İzmir Türkân Saylan Sanat Merkezi’nde ücretsiz gösterilecek.

    KALP KIRMANIN VÜCUT BULMUŞ HALİ Trey Edward Shults’ın ilk yönetmenlik denemesiyle Cannes’da Eleştirmenlerin Haftası’nın en beğenilen filmlerinden birine dönüşen, dört kuşağı bir araya getiren Şükran Yemeği için kız kardeşine konuk olan ve varlığıyla patlamaya hazır bir bombaya dönüşen Krisha’nın hikâyesini hüzünlü ve cesur bir dille anlatan, başrolündeki Krisha Fairchild’ın yılın en akılda kalıcı performanslarından birini verdiği Krisha, saat 15:00’te Ankara Cinemaximum ARMADA Salon 3'te.

    SILVERMAN’DAN DRAM DENEMESİ 90’larda “Saturday Night Live” ile başlayan komedi kariyerini sarsmadan sürdüren Sarah Silverman’ın canlandırdığı ve mutlu görünen evliliğinin gerisinde uyuşturucu ve alkol bağımlılığıyla mücadele eden bir kadının trajik hikâyesini konu alan I Smile Back/Bakıp Gülümserim, saat 15:30’da İzmir Cinemaximum Konak Pier’de.

    ZAMANIMIZIN BİR KAHRAMANI Oscar aldığı “An Inconvenient Truth/Uygunsuz Gerçek” ve “Waiting for ‘Superman’” belgeselleriyle tanınan Davis Guggenheim’ın Nobel Barış Ödüllü feminist aktivist Malala Yusufzay’ın hayatını konu alan etkileyici belgeseli He Named Me Malala/Adımı Malala Koydu, saat 17:30’da İzmir Cinemaximum Konak Pier’de.

    AİLEVİ BOCALAMALAR Bağımsız klasiklerin yapımcısı olarak tanıdığımız Josh Mond’un övgülerle karşılanan, Sundance’ten Seyirci Ödülü’nü, Locarno’dan da Özel Mansiyon’u kapan ve Sex and the City’nin Miranda’sı Cynthia Nixon’lı kadrosuyla göz dolduran ilk filmi James White, saat 19:00’da Ankara Cinemaximum ARMADA Salon 3'te.

    YILIN EN SERT İNGİLİZ FİLMİ John Niven’ın aynı adlı çoksatan romanından kendisinin senaryoya uyarladığı ve İngiliz müzik endüstrisinin hâlâ yeni yetenekler aramak için çuvalla para harcadığı 90’ların sonunda bir plak şirketinde dönen oyunları gün yüzüne çıkaran Kill Your Friends/Arkadaşlarını Öldür, saat 22:00’de Ankara Cinemaximum ARMADA Salon 4'te.

    YARATICI BİR KORKU “Blue Ruin” ile adını bir kenara yazdığımız Jeremy Saulnier’ın Neo-Nazi’lerin peşine düştüğü bir rock grubunun korku dolu gecesini anlattığı ve şimdiden yılın en sıradışı ve yaratıcı korku filmlerinden birine dönüşen Green Room/Dehşet Odası, saat 23:59’da Ankara Cinemaximum ARMADA Salon 3'te.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top