Hesabım
    Yerli Filmler İçin “Alternatif Dağıtım” Ağı!

    Alternatif Dağıtım yeni filmlerin yanında, Yeşilçam klasiklerini, çocuk filmlerini ve yerli belgeselleri de dağıtıyor.

    Türk Sinema Vakfı ( TÜRSAV) yıllık üretim sayısı her yıl artan yerli yapımların dağıtım - gösterim sıkıntısı çekmesi üzerine “Alternatif Dağıtım” adıyla farklı bir kulvarda yerli filmlerin gösterimini sağlayacak bir çalışma başlattı.

    Her yıl vizyon giren iki yüz elli civarında ithal filmle birlikte yüz elliye varan yerli filmin üretilmesi özellikle yerli filmler için gösterim yapılacak salon sıkıntısı yaşanmasına sebep olmuştu. Belediye kültür merkezleri, üniversiteler, sinema kulüpleri ve yazlık sinema gösterimlerine “kiralama” yöntemiyle film dağıtan “Alternatif Dağıtım” özellikle yeni yapımların gösterim sorunlarına çözüm getirmeyi hedefliyor. 

    Türk Sinema Vakfı tarafından yapılan açıklamada; "Sanatsal bir amaca sahip yerli filmler AVM’lerde toplanmış sinema salonlarında kendilerine yer bulamıyor. Bugün, değeri kabul edilmiş bir çok yerli film kendi ülkesinde, kendi kentlerinde, kasabalarında bile gösterilmiyor. Edirne’de, Mersin’de ya da Giresun’da yaşayan bir vatandaş bu filmlerin sadece adını duyar ya da filmi görebilmek için  internet sitelerine düşmesini bekler durumdadır. Kimse 'Türk Sineması iyi yolda' demesin. İşleri yolunda olan eğlencelik filmlerdir. Belediyeleri, üniversiteleri ve sinemayla ilgili bütün kurumları 'piyasa sistemi' tarafından kovulan sanatsal bir amaca sahip yerli filmlerimizi desteklemeye çağırıyoruz" denildi.

    Yeşilçam klasiklerini, çocuk filmlerini ve yerli belgeselleri de dağıtan “Alternatif Dağıtım” hakkında bilgi   www.tursav.org.tr adresinden alınabilinir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top