Hesabım
    8. Altın Bamya Ödülleri Sahiplerini Buldu!

    Bu yıl da bir mucize olmadı...

    Altın Bamya Film Akademisi Ödülleri bu yıl ilk kez sinemaseverlerin www.altinbamya.org sitesi üzerinden yaptıkları oylama sonucu belirlendi. Altın Bamya Akademisi tarafından 2015 yılı içerisinde vizyona giren yerli yapımlar arasından titizlikle yapılan tarama sonucu belirlenen adaylar (Aşk Nerede?, En Güzeli, Eski Sevgiliyi Unutmanın 10 Yolu, Kendinol, Kırmızı, Krallar Kulübü) arasında Mucize oylama süresi boyunca ilk sırayı kaptırmadı ve tüm rakiplerine açık ara fark attı.

    İfşalara maruz kalan "mağdur" Erkan Petekkaya'ya geçmiş olsun diyen altın bambya ekibi, oyuncuyu erkek karakter mansiyon bamyası ile taçlandırdı. Bu yıl da cinler filmlere musallat oldu, cin-sel faaliyetlerin ucu kadınlara da dokundu. Ekip özel ödüllerini Azem 2: Cin Garezi, Azap ve Alkarısı: Cinnet filmlerine takdim etti.

    Altın Bamya Film Akademisi'nin vermekten bıktığı ama yeni Türkiye sinemasının layık olmaktan bıkmadığı ödüllerin, yılın ilk üç ayında Türkiye sinemasının gösterdiği performans göz önüne alınarak, 2016 yılında da verileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Akademi merkezi ve şubelerinde asılı bulunan, kanaviçeye işlenmiş "Bir daha vermemek dileğiyle" sloganları da kaldırıldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top