Hesabım
    Ankara Engelsiz Filmler Festivali Geri Sayımda!

    Ankara Engelsiz Filmler Festivali 24 Mayıs'ta başlıyor!

    Puruli Kültür Sanat tarafından düzenlenen Ankara Engelsiz Filmler Festivali, bu yıl 4. kez tüm sinemaseverlerle Türkiye ve dünya sinemasının ses getiren filmleri, önemli oyuncuları ve yönetmenleri ile buluşturacak.

    2013'ten beri tüm gösterimlerini ve yan etkinliklerini görme, işitme ve ortopedik engelli seyircilerin erişimine uygun olarak sunan Festival, Türkiye'deki en kapsayıcı festival olarak yoluna devam ediyor. Engeli olan-olmayan herkesin bir arada film izleyebildiği Türkiye'deki tek film festivali olan Ankara Engelsiz Filmler Festivali, tüm filmlerini göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar içinse işaret dili ve ayrıntılı altyazı eşliğinde gösteriyor. Festival’de yönetmen ve film ekipleriyle yapılan söyleşiler, atölye çalışmaları işaret dili çevirmeni eşliğinde gerçekleştiriliyor.  Açılış ve Ödül törenlerinin ise işaret dili çevirisinin yanı sıra sesli betimlemesi yapılıyor. Tüm Festival mekanları ortopedik engelli sinemaseverler için erişilebilir olanlardan seçiliyor. Filmlerin erişilebilirlik uygulamaları, 2013'ten beri Sesli Betimleme Derneği tarafından gerçekleştiriliyor. 

    Festival'de bu sene uzun, kısa ve belgesel 26 film; "Engelsiz Yarışma", "Türkiye Sineması", "Dünyadan", "Engel Tanımayan Filmler", "Uzun Lafın Kısası", "Çocuklar İçin", "Sinema Tarihinden" ve "Otizm Dostu Gösterim" tematik başlıkları altında sinemaseverlerle buluşuyor. Seyirciler, Ankara Engelsiz Filmler Festivali boyunca gerçekleştirilecek söyleşilerde, filmlerin yönetmen, oyuncu ve film ekipleriyle bir araya gelecekler. İşaret dili çevirmenleri eşliğinde yapılacak söyleşiler sırasında seyirciler film ekiplerine izledikleri filmlerle ilgili merak ettikleri soruları sorma fırsatı bulacaklar.  

    Engeli olan sinemaseverlerin sinema alanında bilgi ve becerilerini geliştirmek ve sinemasal üretimlerini teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen atölye çalışmaları bu sene de devam ediyor. Festival kapsamında işitme engelli çocuklarla bir canlandırma atölyesi, işitme ve görme engelli her yaştan sinemasever için ise senaryo atölyesi gerçekleştirilecek.  

    Bu sene Goethe Institut Ankara ile Ulucanlar Cezaevi Sinema Salonu'nun ev sahipliği yaptığı festival, bu sene yan etkinliklerine bir yenisini de ekliyor. Türkiye ve İsveç'ten farklı yaş ve engel gruplarındaki toplam 22 bireyin portrelerine ve hikayelerine yer veren AccessAbility - Erişiyorsam Varım! Fotoğraf Sergisi, Festival boyunca ziyaret edilebilecek. 

    Ankara Engelsiz Filmler Festivali her sene olduğu gibi bu sene de tüm gösterimlerini ve yan etkinliklerini ücretsiz olarak gerçekleştiriyor. Ankara Engelsiz Filmler Festivali hakkında ayrıntılı bilgiye Festival’inwww.engelsizfestival.com adresinden ulaşılabilir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top