Hesabım
    İnsan Hakları Ödülü "Nerdesin Aşkım?" Filminin!

    Seyhan Arman’ın başrolünü oynadığı “Nerdesin Aşkım?” gösterildiği Atlas Ödülleri Uluslararası Film Festivali’nden ödül ile döndü.

    Merve Gezen’in yazıp yönettiği kısa film “Nerdesin Aşkım?”, Atlas Ödülleri Uluslararası Film Festivali’nden ödülle döndü. Başrolünü ödüllü oyuncu Seyhan Arman’ın üstlendiği film jüriden İnsan Hakları Ödülü aldı.

    Tamamlandığından bu yana dünya festivallerini dolaşan “Nerdesin Aşkım?”, trans bir bireyi intihara sürükleyen sürecini anlatıyor. Seyhan Arman’ın başarılı performansıyla hayat verdiği Özge karakteri, seyirciden de büyük ilgi gördü. Ödül hakkında düşüncelerini aktaran Arman, şöyle konuştu: “İnsan haklarının ödülünden çok kendisine ihtiyacımız olan bir süreçten geçiyoruz. Sanki herkes birbirini boğazlayacakmış gibi bir kaos hakim ülkemize ve nefret gerçek manada kol geziyor etrafımızda. Kendisinden olmayana tahammülün azaldığı bir ortamda ne hak kalmış ne de insan olmak. Ama yinede umut var güzel günler için.”

    ‘’Nerdesin Aşkım?’’ ötekinin de ötekisi sayılan trans bireylerin öldürülme/ölüme sürüklenme hikayesi.Ve bu hikayede öldürülmeyi reddeden Özge’nin kendisini de yok eden cesareti var; tıpkı elini taşın altına koyan film ekibimiz gibi" diyen oyuncu, "inandığımız bir filmin başkaları tarafından da beğenilmesi ve bir de ödüllendirilmesi mutlu ediyor. Bu inandıklarını ve takdir ettiklerini gösterir. Bir diğer taraftan İnsan Hakları Ödülü gibi iddalı bir ödül olunca, demek ki doğru bir proje yapmışız” diye konuştu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top