Hesabım
    Aslı Akdağ, Genç Pehlivanlar Filmini Anlattı!

    Yapımcı Aslı Akdağ, Berlin'den ödülle dönen ve 35. İstanbul Film Festivali'nde yarışan Genç Pehlivanlar filmini beyazperde'ye anlattı...

    Hem avukat hem de film yapımcısısınız. İki karpuz bir koltukta zor olmuyor mu? :)

    Aslı Akdağ : Tabii ki zor oluyor :) Ama kolay olsa bu kadar keyifli olmayabilirdi. Kendime farklı hedefler koymayı seviyorum. Öğretilenin ve iddia edilenin aksine tek işe odaklanmak yerine birçok farklı uğraş edinmek, farklı bir düşünce yapısı geliştirmenizi sağlıyor.  Üstelik avukatlık ve yapımcılık da birbirlerinden o kadar farklı alanlar da değiller.

    Kreatif yapımcılığa inanan birisi olarak diyebilirim ki yapımcılıkta, projeyi geliştirme sürecinde dahil olduğunuz bir işi finansmanı da temin ederek ve belirli bir strateji geliştirerek doğru mecralarla buluşturmayı amaçlıyorsunuz; diğerindeyse mevzuattan yola çıkarak iddialarınıza dayanak olabilecek, uygun argümanları seçerek doğru bir patern çizmeyi hedefliyorsunuz.

    Tabii ben haliyle fikri mülkiyet alanında çalışmayı tercih ettim. Zira yüksek lisansım esnasında film ve drama yapımcılık alanında eğitim alırken hukuki açıdan eksiklikleri fark etmek, bu alanda çalışmam gerektirdiğini hissettirdi bana. O nedenle birden fazla alanda çalışmaya devam.. Çalışmalarımdan öğrendiklerim ve yurt dışı marketlerden edindiğim tecrübelerle beraber doktora tezimi de sinematografik eserlerin dağıtımıyla ilgili olacak şekilde dijital haklar üzerinde yapmaktayım.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top