Hesabım
    Rüzgarda Salınan Nilüfer Seyirciyle Buluştu!

    35. İstanbul Film Festivali’nde ilk kez sinemaseverlerle buluştu.

    Venedik Film Festivali'nde ilk filmi Çoğunluk ile Geleceğin Aslanı Ödülü olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında birçok ödül kazanan Seren Yüce'nin ikinci uzun metraj filmi, Rüzgarda Salınan Nilüfer 35. İstanbul Film Festivali’nde ilk kez sinemaseverlerle buluştu.

    15 Nisan Perşembe günü Atlas Sineması’nda yapılan gala gösterimine ilgi yoğundu. Salondaki koltukların tamamının dolması sebebiyle bazı seyirciler filmi sinemanın merdivenlerinde oturarak izlediler. Gösterim sonrasında filmin yönetmeni Seren Yüce ve oyuncuları Songül ÖdenTolga TekinTülay GünalEraslan Sağlam soruları cevapladılar. Yüce, neden böyle bir hikaye tercih ettiği yönünde gelen soruya: “Kendimi de yer yer içinde gördüğüm bazı kesimlerin yaşayışlarını göstermeye ve karakterleri o yaşayışlara yerleştirmeye çalışıyorum. Benim sinema yaparken tercih ettiğim yöntem bu. Rüzgarda Salınan Nilüfer'i yazarken de aklımda olan buydu” cevabını verdi.

    Hayatındaki boşlukları doldurabilmek için devamlı hevesler üreten Handan ve ailesinin hikâyesinin anlatıldığı Seren Yüce’nin yazıp yönettiği filmin görüntü yönetmenliğini Barış Özbiçer üstlenirken, müziklerini Replikas grubuyla tanınan Gökçe Akçelik besteledi.

    Film 27 Mayıs’ta Türkiyede vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top