Hesabım
    Misafir 20 Mayıs’ta Vizyonda!

    Dünya prömiyerini 36. Montreal Film Festivali’nde yapan Misafir seyircileriyle buluşuyor!

    36. Montreal Film Festivali’nde FIPRESCI (Uluslararası Sinema Yazarları Federasyonu) ödülünün yanı sıra büyük jüri özel ödülünü kazanan Misafir filmi 20 Mayıs’ta Pinemart dağıtımıyla vizyona giriyor.

    Yıllar önce işlerin bir türlü yolunda gitmediği baba evinden kovulan Nur, aradan on yıl geçtikten sonra annesinin hastalandığının ve ölüm döşeğinde olduğunun haberini alır. Küçük kızını da yanına alarak acilen baba evine geri dönen genç kadının tek amacı ise dünya gözüyle annesini son bir defa daha görmek ve helalleşmektir...

    Mehmet Eryılmaz’ın yazıp yönettiği ikinci uzun metraj film olan Misafir'in başrollerini Zümrüt ErkinTamer LeventAyten UncuoğluHale AkınlıErsin Umut Güler ve genç oyuncu Melek Çınar paylaşıyor. Misafir evrensel bir konu olan anne kız ilişkisini ölüm teması çevresinde merkezine alırken; ülkemizde de oldukça yaygın bir sorunsal olan aile içi cinsel taciz meselesini de alt hikaye bağlamında gündemine alıyor.

    Film ayrıca İletişim Akademisyenlerince ‘Yılın Farkındalık Yaratan Filmi’ olarak ödüllendirildi ve filmin genç oyuncusu Ersin Umut Güler Uluslar arası Boğaziçi Film festivali’nde en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı. Filmin festival yolculuğu şu günlerde Pekin Film Festivali ‘Dünya Panoraması’ bölümünde ve İran Fajr Festvali’nde ‘Festivaller Festivali’ bölümünde devam ediyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top