Hesabım
    27. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde Yıldızlarla Açılış!

    27. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin MEB Şura Salonu’ndaki açılış töreni, sanatçılardan yabancı misyona, medyadan siyaset dünyasına geniş katılımla gerçekleştirildi.

    Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 27. Ankara Uluslararası Film Festivali dün akşam MEB Şura Salonu’nda açılışını gerçekleştirdi.

    Ceyda Düvenci’nin sunuculuğunu üstlendiği açılış töreni, Fernando Franco ve Begoña Arostegui'nin ilk kısa canlandırma filmi El Lugar Adecuado'nun gösterimi ile başladı. Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Başkanı İrfan Demirkol konuşmasında, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Halkbank olmak üzere festivale destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Festivalin tanıtım filminin gösteriminin ardından Ceyda Düvenci, 27. festivalin bölüm başlıklarına ve gösterilecek filmlere dair bilgi verdi.

    2016 yılı Onur Ödülleri de açılış töreninde sahiplerine takdim edildi. Bu yıl “Sanat Çınarı” ödülünü alan akademisyen-ressam Turan Erol’a ödülünü yapımcı Elif Dağdeviren verdi. Yönetmen yapımcı Tomris Giritlioğlu“Aziz Nesin Emek Ödülü”nü, yönettiği filmlerinde rol alan oyuncu Beren Saat’in elinden aldı. Giritlioğlu konuşmasında Aziz Nesin'in adını taşıyan ödülün kendisine büyük sorumluluk yüklediğini belirtti ve “Sansürsüz, korkusuz hikayelerde buluşmak dileğiyle” dedi. BKM adına verilen Kitle İletişim Ödülünü Türkan Şoray'ın elinden alan Yılmaz Erdoğan, BKM'nin 1994'te kurulduğunu hatırlatarak, “O günden bugüne tüm yapımlarda emeği olan tüm arkadaşlarım adına bu ödülü alıyorum” dedi. Ankara'nın ve AUFF'un kendisinde özel yeri olduğunu belirten Şoray, “Erdoğan'a ödül verir misin dediklerinde çok mutlu oldum. Filmlerini çok beğendiğim bir insana bu ödülü vermekten mutluluk duydum” dedi.

    Ceyda Düvenci'nin esprileriyle renklendirdiği tören Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars’ın keyifli konseriyle noktalandı. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top