Hesabım
    Anadolu Üniversitesi Uluslararası Eskişehir Film Festivali Başlıyor!

    Uluslararası Eskişehir Film Festivali 6 Mayıs Cuma günü başlıyor!

    Anadolu Üniversitesi Uluslararası Eskişehir Film Festivali, 6-14 Mayıs tarihlerinde 18. kez sinemaseverler ile buluşacak. Her yıl verilen Onur ödülü bu yıl Yılmaz Güney ve Şerif Sezer’e veriliyor. 

    Festival programında kapsamında Türk Sineması 2015-2016, Dünya Sinemasının Genç Yıldızları, Dünya Festivallerinden, Canlandırma Filmleri, Gece Yarısı Sineması, Hayatımız Belgesel, Sinema Tarihinin Unutulmazları, Anısına ve Kısa Filmler başlıklarında kısa ve uzun metrajlı filmler sinemaseverler ile buluşacak. Festivalde film gösterimlerinin yanı sıra sinema sanatı alanındaki bilgi, düşünce ve deneyimlerin aktarılabileceği, tartışılabileceği ortamlar ve atölye çalışmaları da yer alacak. 18. Uluslararası Eskişehir Film Festivali bu yıl festival programında engelliler ile ilgili “800 km Engelli” ve“Disleksili Senaryom” adlı iki belgesel filme de yer veriyor.

    Festival Yönetmeni Yrd. Doç. Dr. S. Serhat Serter 18. yılı aşmanın bir festival için çok önemli olduğunu vurgulayarak; "9 gün sürecek olan Eskişehir Film Festivali’nin arkasında festival ekibinin aylarını alan uzun bir çalışma dönemi var. Festival ekibi kimi profesör kimi doçent kimi asistan olan Anadolu Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşuyor. Üniversitenin farklı fakültelerinden de destek alıyor. Öğrenciler ise gösterim sırasında gönüllü olarak çalışmaya başlıyorlar. Ancak bu yıl afiş için Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü öğrencileri Yrd. Doç. Dr. Ebru Baranseli moderatörlüğünde festival öncesi yaratıcılıklarını sergilediler. Bu yıl ki afiş Güzel Sanatlar Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Dilan Aydan Aydın’a ait. Festival ekibi üniversitedeki pek çok sorumluluklarının yanında festival organizasyonunu yaparken zamanlarını ve yaratıcılıklarını ortaya koyuyor” dedi. 

    "Sinemaya Emek" ödülü Selanik Film Festivali ve Toronto Film Festivali danışma kurulu üyesi Yiannis Zachopoulos ve Parla Şenol'a verildi. Festival filmlerine gösterdiği ilgi ve verdiği destek nedeniyle Başka Sinema “Sinema Kültürüne Katkı Ödülü”ne layık görüldü. Festivalin bir başka ilki olan “Yılın Performansı Ödülü” ise Esme Madra ve Özgür Emre Yıldırım’ın olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top