Hesabım
    Kırmızı Lale Film Festivali İçin Geri Sayım Başladı!

    Kırmızı Lale Film Festivali 4. kez seyircilerle bir araya geliyor.

    Avrupa’da adını hızla duyuran Kırmızı Lale Film Festivali "Mülteciler ve Zorunlu Göç" temasıyla 27 Mayıs - 4 Haziran 2016 tarihleri arasında başta Rotterdam ve Amsterdam olmak üzere Hollanda’nın 6 büyük şehrinde 4. kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 

    Hollanda ve Türkiye sinemaseverlerini bir araya getirmeyi hedefleyen Hollanda Türkiye Kültür Vakfı tarafından düzenlenen TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Hollanda Kraliyeti’nin ve Rotterdam Belediyesi’nin desteklediği Kırmızı Lale Film Festivali-KLFF (Rode Tulp Film Festival-RTFF) bu yıl da Türk sinemasının en seçkin film, belgesel film ve kısa film gösterimlerinin yanı sıra düzenlenecek panel ve fotoğraf sergisi, konser gibi çeşitli etkinliklerle de katılımcılara unutulmaz bir festival deneyimi yaşatacak. 

    Festivalin jüri başkanlığını Sinema Yazarı Pauline Terreehorst’un üstlendiği jüri ekibinde bu yıl Türkiye’den yönetmenler Yüksel Aksu ve Atalay Taşdiken yer alırken Hollanda’dan da tanınmış isimler; Sinema Yazarı Mirjam van Lier, Film Yapımcısı Keren Cogan, Yapımcı-Yeni Sinema ve TV Programcıları Derneği Başkanı Frank Hoeve, Yazar-RAST Tiyatrosu Kurucusu Saban Ol bulunacak. Festival jürisi tarafından yapılacak değerlendirmeyle “En İyi Film” ve “En İyi Yönetmen” ödüllerinin açıklanacağı festivalde ayrıca “Seyirci Özel Ödülü” ve “Film Yazarları Ödülü” de sahiplerini bulacak. Masterclass etkinliği ise Türk sinemasının değerli yönetmenlerinden Özcan Alper’in katılımıyla düzenlenecek ve yönetmenin ‘Sonbahar’ ve ‘Gelecek Uzun Sürer’ filmleri festival seyircisiyle buluşacak.

    Festivalde bu yıl işlenecek ‘Mülteciler ve Zorunlu Göç’ temasında seçilen filmler yer alacak ve bu tema çerçevesinde düzenlenecek fotoğraf sergisi de katılımcılara sunulacak. Pek çok ödülün sahibi olan ve son olarak “Word Press Photo” fotoğraf yarışmasında jüri koltuğunda oturan Emin Özmen’in fotoğraflarından oluşan ve LİMBO (Araf) adını verdiği bu özel sergi; Roterdam Niffo Galeri, Eindhoven Natlab ve Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü salonlarında görülebilecek. Ayrıca festival takipçileri bu kapsamda düzenlenecek “Eşikte Yaşamak: Kaçak İnsan” başlıklı panele de katılma imkânı bulacaklar. Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak gerçekleştirilecek Kısa Çek! projesi ile de Türkiyeli ve Hollandalı genç kuşak sinamacıların ürettikleri kısa filmlerle karşılıklı etkileşim içine girmeleri sağlanacak. 6 Türkiyeli, 6 Hollandalı kısa filmcinin İstanbul ve Amsterdam sokaklarında ürettikleri kısa filmler festivalin son gününde izleyicilere sunulacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top