Hesabım
    69. Cannes Film Festivali Yarılandı!

    Beyazperde.com festivali yerinde takip ediyor!

    69. Cannes Film Festivali

    11 Mayıs Çarşamba günü açılış seremonisi ile başlayan 69. Cannes Film Festivali bu sene, geçen yıllara göre daha az gösterişli biçimde devam ediyor. Cannes’da film gösterimleri ve etkinlikler 5. günü geride bırakırken bu sakinliğin genel nedenlerinden birisi, yarışmalı bölümün heyecanla beklenen yıldız isimli filmlerinin henüz görücüye çıkmamış olması etkeni.

    Şimdiye kadar kırmızıda halıdan Cafe Society, vertical, Ma Loute Sieranevada,  Mal de Pierres, Toni Erdman, Mademoiselle ve I, Daniel Blake ve de American Honey filmlerinin kadroları geçti.

    Önümüzdeki günlerdeyse Jeff Nichols, Jim Jarmush, Pedro Almodavar, Dardenne Kardeşler, Xavier Dolan, Sean Penn ve Nicolas Winding-Refn seyircileri selamlayacak isimler olacak. Yani  The BFG ile Cannes’a konuk olan Spielberg ve Nice Guys ekibi dışında tüm ağır toplar aslında ikinci haftaya odaklanmış halde.

    Türkiye açısından Eleştirmenler Haftası’nda yarışan Albüm’ün heyecanı ise sürüyor. Filmin market dışı gösterimleri bitti ama ekip tüm hafta Cannes'da söyleşi maratonuna devam ederek ödüllerin açıklanacağı akşamı bekliyor.

    Özel dosyamızın devamında filmlere sıcağı sıcağına yazdığımız eleştirilerden tadımlık bölümleri okuyabilirsiniz! 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top