Hesabım
    İstanbul Modern’de Lütfi Akad Sergisi Açıldı!

    İstanbul Modern’de sinemaseverlere özel bir sergi!

    İstanbul Modern'in Türkiye sinemasının kurucu yönetmenlerine adadığı “Türkiye Sinemasında Ustalar” adlı proje 95 yıllık yaşamı ve filmografisiyle sinemamızın hikayesini yansıtan Lütfi Akad ile bugün başladı. 

    Sinemamızın 100. yılında gerçekleştirdiği “Yüzyıllık Aşk: Türkiye’de Sinema ve Seyirci İlişkisi” başlıklı araştırma sergisiyle bir ilke imza atan İstanbul Modern, şimdi de sinemamızın kurucu yönetmenlerine odaklandığı bir sergi sunuyor. “Türkiye Sinemasında Ustalar” projesinin ilk konuğu Lütfi Akad olacak. Serginin yanı sıra usta yönetmenin filmlerinden oluşan bir seçki de sinemaseverlerle buluşuyor. Seçkide Vurun KahpeyeYalnızlar RıhtımıYangın VarVesikalı YarimGelinDüğün gibi yönetmenin en önemli filmleri seyircilerle buluşacak.

    Uzun yıllar tiyatronun etkisinde kalan sinemamıza farklı bir yön çizerek, “Sinemacılar Dönemi”ni başlatan Lütfi Akad temelli sergi yönetmenin filmografisinden bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış set fotoğrafları, film kareleri, orijinal senaryolar ve afişler gibi 100 parçalık arşiv malzemesini bir araya getiriyor. Sergi, 18 Mayıs-31 Aralık tarihleri arasında İstanbul Modern Sinema fuayesinde gezilebilir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top