Hesabım
    Yeni Zelanda’da Türk Filmleri Festivali!

    Yeni Zelanda’da ilk kez Türk Filmleri Festivali düzenleniyor!

    T.C.Başbakanlık Tanıtma Fonu, Switchon Media,Yeni Zelanda Türk Toplumu ve Sir Peter Jackson-Great War Exhibition iş birliğiyle gerçekleştirilen festival kapsamında 8 film gösterime giriyor!

    Festival ayrıca özel bir sergiye de ev sahipliği yapıyor. TİKA Uzmanı Araştırmacı-Yazar Dr. Tayfun Atmaca tarafından, yaklaşık bir yıl süren arşiv çalışmasıyla, TSK, Kızılay, PTT Pul Koleksiyonu Müzesi ve birçok özel koleksiyondan yararlanılarak oluşturulan ‘Çanakkale Savaşları’nda Türk Kadınının Rolü Fotoğraf ve Belge Sergisi’, yönetmen Peter Jackson’ın 1. Dünya Savaşı Sergisi’nde yer alıyor.

    İlk kez düzenlenen "Yeni Zelanda Türk Filmleri Festivali ve Kültür Sanat Etkinlikleri’ ile ilgili olarak 18 yıl Yeni Zelanda’da yaşamış olan Proje Koordinatörü Tuncer Sakgün, festivalin gerek iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek gerekse Türk sinemasını dünyaya tanıtmak açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Sakgün, “ Yeni Zelanda’da Çanakkale Savaşları nedeniyle Türk olmak gerçekten bir ayrıcalık. Yeni Zelandalılar, samimi duygularla; Türkiye’yi, Türk insanını ve Türk kültürünü merak ediyorlar. Ülkemizin yeterince tanıtılmadığını görerek Çanakkale Savaşı ile ayrılmaz bir tarihi bağımız olan Yeni Zelandalılarla kültürel değerlerimizi paylaşmak istedim. Geçen sene Çanakkale Savaşları’nın yüzüncü yılı olması dolayısıyla Yeni Zelandalıların dikkatinin ülkemize odaklanması, gerçekleştirilecek etkinliğe daha da anlam ve değer katacaktır" dedi.

    ‘Yeni Zelanda Türk Filmleri Festivali ve Kültür Sanat Etkinlikleri’ 25 Nisan - 26 Mayıs 2016 tarihinde, Auckland ve Wellington şehirlerinde gerçekleştiriliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top