Hesabım
    İFA Senaryo Atölyesi Çarşamba Günü Başlıyor!

    Senaryo öğrencilerine müjde!

    İstanbul Film Akademi'nin hazırladığı Senaryo Atölyesi başlıyor! Mehmet İnan ve Gülengül Altıntaş tarafından verilecek eğitimle yazmayı bir ruh hali ve günlük yaşamın bir parçası haline getirmeye teşvik etmek, çalışmalara eleştirel ve reklektif bir yaklaşım geliştirmek, film konularına dair tarihsel bir altyapı oluştumak, senaryoyu ortak çalışmaya dayalı film yapım sürecine konumlandırmak, yazarın biçimsel ve teknik konulardan boğulmadan kişisel gelişimine odaklanmak gibi amaçlar yer alıyor. 

    Biçimden çok içeriğin önem verildiği atölyede klasik kurallardan ziyade kişisel gelişime önem verilmekte ayrıca yaratıcı ve eleştirel bir gelişim, gelecekte kullanabileceğiniz bir ilişki ağı ve bir yazarın kendi isteklerini ve yeteneklerini keşfedebileceği bir ortam sunulmaktadır. Senaryo programı, yaratıcı ve eleştirel bir gelişim, gelecekte kullanabileceğiniz bir ilişki ağı ve bir yazarın kendi isteklerini ve yeteneklerini keşfedebileceği bir ortam sunmaktadır. Bu eğitim, biçimden çok içeriğe, dünyanın her yerinde kullanılan klasik kurallardan ziyade kişisel gelişime önem vermektedir.

    İFA olarak, senaryo eğitiminin, film yapımı sürecinin teknik boyutlarını, hikâyelere farklı yaklaşımları ve profesyonel senaristlerin çalışma yöntemlerini analiz ederek öğrenciler yetiştirilmekte. Türkiye’de ilk ve tek Senaryo Merkezi olan proje senarist ve danışman kadrosuylaa sektöre senaryo hazırlayıp, kanal ve yapım şirketlerine gönderiyor. Anlaşmalı olduğu kanal ve yapım şirketleri arasında Kanal D, Star TV, ATV, Fox TV, Endemol Shine ve BKM gibi Türkiye’nin önde gelen şirketleri var. Ayrıca başarılı olan öğrenciler merkezin kadrosuna katılabiliyorlar.

    25 Mayıs'ta başlayacak olan eğitim 12 hafta boyunca haftada 2 gün olarak devam edecektir. Derlser Pazartesi ve Çarşamba günleri, 19:30 - 22:30 saatleri arasında olacak. 31 Mayıs Salı başlayacak olan Senaryo Projesi Geliştirme Atölyesi ise 12 hafta boyunca haftada 1 gün 19:30 - 22:30 saatleri arasında olacak.

    Detaylı bilgiye www.istanbulfilmakademi.com adresinden ulaşabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top