Hesabım
    Ödüllü Yönetmen Dünya Turunda!

    Takıntı'nın uzun metraj versiyonu geliyor.

    Takıntı ve Senden Önce gibi kısa filmleriyle Uluslararası Film Festivalleri'nde ödüller kazanan yönetmen Volkan KarataşTakıntı filmini uzun metraja dönüştürecek.

    2012 yılında senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı kısa filmin uzun metraj versiyonunun çekimlerinin bir kısmı Türkiyenin çeşitli illerinde gerçekleşecekken, filmin birçok önemli sahnesinin çekimleri için yabancı ülke arayışında olduğu öğrenildi. Oscarlı yönetmen Ang Lee’nin davetlisi olarak gittiği Bangkok’ta sonra, Çek Cumhuriyeti’nin Başkenti Prag’ta çekimler için uygun lokasyonları gezen genç yönetmenin son durağı Brezilya’nın Sao Paulo Kenti oldu.

    Karataş, Brezilya’daki Avusturalya Konsolosluğunda katıldığı davette yabancı basına filmiyle ilgili açıklamalarda bulundu. "Uzun zamandır üzerinde çalıştığım senaryom için birçok psikologdan destek alıp senaryoda nihayet içimize sinen versiyonun son haline geldik. Filmimin 2012 yılında kısa film versiyonu‘’Takıntı’’ ismiyle gösterimleri yapıldı ancak uzun versiyonunda hem hikaye derinleştirildi hem de psikolojik bir hastalık olan Obsesif Kompulsif Bozukluğu anlattığımız için hastalığının bilinmeyen tüm boyutlarıyla ilgili çeşitli çalışmalar yapıldı ve bunların hepsi senaryoya işlendi. Filmin hem benim ilk uzun metraj sinema filmim olması, hemde uluslararası arenada Türkiye adına gösterilecek olmasından dolayı oldukça heyecanlıyım. Bu yüzden çekimlerin yapılacağı şehir için acele etmeden, en doğru tercihi yapacağız. Gördüğüm yerler arasında Sao Paulo içime en çok sinen şehir oldu diyebilirim ancak henüz nihayi kararı vermiş değilim" dedi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top