Hesabım
    1. Alanya “Kristal Kale” Uluslararası Film Festivali Geliyor!

    İlk kez düzenlenecek Alanya “Kristal Kale” Uluslararası Film Festivali yakında başlıyor.

    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından ve Alanya Belediyesi, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) , Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ‘in hizmet destekleriyle bu yıl ilk kez gerçekleşecek olan 1. Alanya “Kristal Kale” Uluslararası Film Festivali 24 Haziran-30 Haziran 2016 arasında sinemaseverlerle buluşacak.

    “Dostluk Kazansın” konseptli festival  Alanya’nın “yerleşik yabancı“ nüfusu ve turist profillerine yönelik kültürel bir jest olarak tasarlanmış olup Almanya, Hollanda, Danimarka, Ukrayna, Rusya, Belarus, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Bulgaristan’dan sinema filmleri ile sinema sanatçıları, sinema ve televizyon sektörlerinin önde gelen temsilcilerini bir araya getirecek. 

    Film gösterimlerinin yanı sıra açılış ve kapanış geceleri aynı zamanda yabancı sanatçıların katılacağı mini konserler de programda yer alıyor. Ayrıca “Türkiye ve Merkezi Asya Ülkeleri Sinema İşbirlikleri” başlıklı bir “Yuvarlak Masa” toplantısı düzenlenerek; sinema sektörümüzün gelişmesi, tanıtılması ve yeni pazarlara açılmasının yöntemlerinin konu edileceği bir de panel düzenlenecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top