Hesabım
    5. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali Görkemli Bir Gala ile Sona Erdi!

    Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz anısına düzenlenen 5. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali düzenlenen görkemli gala gecesi ile sona erdi.

    Forum Mersin tarafından Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz’ı anmak amacıyla düzenlenen 5. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali düzenlenen görkemli gala gecesi ile sona erdi. Forum Mersin Atıf Yılmaz Meydanı’nda gerçekleştirilen galaya Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray’ın ve Atıf Yılmaz’ın eşi Deniz Türkali de katıldı.

    Nefise Karatay’ın sunumu ile gerçekleştirilen gala gecesi Atıf Yılmaz’ın ölümünün 10. yılı için hazırlanan belgesel gösterimi ile başladı. Atıf Yılmaz’ın çektiği Türk sinemasının başyapıtlarından Selvi Boylum Al Yazmalım’ın ve birçok Yılmaz filminin başrol oyuncusu Türkan Şoray, Yılmaz adına genç isimlerin ödüllendirilmesinin önemine dikkat çekerek, "Festivale inanılmaz güzel filmler katılmış, sinema adına çok onurlandım" dedi.

    Kurmaca, Belgesel ve Canlandırma/Animasyon kategorilerinden toplam 260 filmin katıldığı 5. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali’nde Kurmaca kategorisi birincileri Azad filmi ile Yakup Tekin Tangaç ve 7 Santimetre filmi ile Metehan Şereflioğlu, Belgesel kategorisi birincisi Reger filmi ile Bulut Renas Kaçan ve Canlandırma/Animasyon kategorisi birincisi Nefretin Üvey Evlatlarıyız filmi ile Metin Vatansever oldu. 

    Sinema Yazarları Jürisi ise kurmaca, belgesel ve canlandırma/animasyon kategorilerinden finale kalan toplam 30 film izledi. Her bir kategoriden Sinema Yazarları Jürisi tarafından seçilen filmler, Forum Mersin Özel Ödülü, Jüri Özel Ödülleri ve Sinema Yazarları Ödülü olarak takdim edildi. Buna göre; Forum Mersin Özel Ödülü ise Zirve filmi ile Hüseyin Gülgen’in olurken, Jüri Özel Ödülleri Asfalt filmi ile Süleyman Demirel ve Tuhaf Zamanlar filmi ile M. Emrah Erkanı’nın oldu. Belgesel kategorisinde Sinema Yazarları Ödülü Son Nefes filmi ile Ömer Akbaş’ın oldu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top