Hesabım
    İFA'da Yeni Atölye Dönemi Açılıyor!

    Senaryo, yönetmenlik ya da görüntü yönetmenliğiyle ilgilenenlere müjde!

    İstanbul Film Akademi hazırladığı yepyeni atölyelerle yeni eğitim-öğretim yılına başlıyor!

    Senaryo Projesi Geliştirme Atölyesi'nde Gülengül Altıntaş tarafından verilecek eğitimle yazmayı bir ruh hali ve günlük yaşamın bir parçası haline getirmeye teşvik etmek, çalışmalara eleştirel ve reklektif bir yaklaşım geliştirmek, film konularına dair tarihsel bir altyapı oluştumak, senaryoyu ortak çalışmaya dayalı film yapım sürecine konumlandırmak, yazarın biçimsel ve teknik konulardan boğulmadan kişisel gelişimine odaklanmak gibi amaçlar yer alıyor. Senaryo Yazım eğitimini tamamlamış ya da profesyonel senarist olarak çalışan, senaryolaştırmak istediği bir öyküsü olanlar, senaryo danışmanlarıyla birlikte, senaryosunu tamamlamak isteyen herkes için uygun olan atölyeye projeyle başvurmak gerekiyor. 3 ay süren eğitimde 3 hafta grup eşliğinde ders 1 haftada danışmanla birebir çalışma olmak üzere toplam 9 grup dersi 3 birebir çalışma yapılıyor.

    Yönetmenlik Atölyesi'nde eğitimler kısa filmler aracılığıyla veriliyor. Akademi her bir atölye için gerekli olan becerileri belirlemekte, ihtiyaç duyulacak ekipmanları sağlamakta, çekimler için profesyonel oyuncu ve senaryo desteği vermekte ve öğrencileri her seansta daha üst bir seviyeye hazırlamakta. Öğrencilerimizin, aşamalı olarak zorluk derecesi artan ve gerçek hayatta profesyoneller tarafından karşılaşılan sorunlar ile ilgili bütün sanatsal ve estetik kararları almaları isteniyor. Bu çalışmaları sürekli bir şekilde değerlendirilip geri bildirimler yapılıyor. Film yapım ve yönetmenlik programını başarıyla tamamlayan katılımcılar Türkiye’de ilk defa düzenlenen ve sadece üniversitelerin sinema televizyon bölümü ve İFA mezunlarının başvurabildiği Film Yapım Kulübü'ne katılmaya hak kazanıyor.

    Görüntü Yönetmenliği Programı, katılımcılarına görüntü yönetmenliğinin sanatsal ve teorik altyapısını öğretmenin yanında, bünyesindeki plato, kamera ve ışık malzemesi gibi donanımları sayesinde, yoğun uygulama ve pratik yapma imkanı da sağlayarak deneyim kazandırmayı hedefliyor. Ayrıca, program boyunca bazı derslere eşlik edecek olan profesyonel kamera ve ışık ekipleri sayesinde de, katılımcıların sektörel işleyiş ve profesyonel yaklaşımlar hakkında da bilgi edinmesi

    amaçlanıyor.

    Detaylı bilgiye www.istanbulfilmakademi.com adresinden ulaşabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • İFA Senaryo Yazım Atölyesi Yeniden Başlıyor!
    • İFA ile Sinemada Mitolojik Hikaye Anlatımı!
    • İFA'dan Temel Yönetmenlik - Film Grameri - Atölyesi!
    • İFA'dan Filmlerle Psikoloji Atölyesi!
    • Diyalog Yazımı ve Karakter Oluşturma Atölyesi Başlıyor!
    • İFA Senaryo Atölyesi Başlıyor!
    • Film Yapım ve Yönetmenlik Atölyesi Bugün Başlıyor!
    • Arrow’dan The Flash’e Bir Transfer Daha!
    • İFA Senaryo Atölyesi Çarşamba Günü Başlıyor!
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top